FCP TV/ Cufărul cu amintiri (partea 1)

Pentru că urmează o perioadă în care, după un an zbuciumat, ne permitem să ne tragem, un pic, sufletul, deschidem „cufărul cu amintiri” și vă propunem să ne bucurăm împreună de câteva imagini inedite din istoria clubului nostru. Nu foarte vechi, dar nici tocmai de curând, în condițiile în care filmulețele mai puțin cunoscute pe care le vom scoate la lumină, cu bunăvoința și din arhiva personală a omului de televiziune Marian Pușcaș, rulau, pe posturile TV locale, în urmă cu aproape un sfert de veac.
Astăzi, vom vedea un reportaj dedicat unei performanțe remarcabile, de care puțini își aduc, însă, aminte, anume câștigarea de către Petrolul Ploiești a titlului de campioană națională de tineret, la capătul sezonului 1997-1998! Erau vremurile în care campionatul de tineret-rezerve se disputa în paralel cu cel de seniori, iar Petrolul termina întrecerea pe primul loc, cu un total de 79 de puncte adunate în cele 34 de etape (24 victorii, 7 remize, 3 înfrângeri, golaveraj 96-26), la șase lungimi diferență de ocupanta poziției secunde, Universitatea Craiova!
Echipa a început cu Alexandru „Șoni” Pall ca antrenor principal, cel care, după ce avea să fie avansat la cârma seniorilor, era înlocuit de un alt nume mare din istoria Petrolului, Constantin Moldoveanu. În ultimele șase etape, pe bancă s-a aflat Nicu Lazăr, iar, de-a lungul campionatului, meciurile de pe teren propriu s-au disputat la Pleașa, Chițorani sau Păulești.
Să vedem și lotul cu care s-a obținut această performanță, mulți dintre cei pe care îi veți regăsi mai jos având, mai apoi, cariere importante în fotbalul românesc: Eduard Stîrceanu, Mihai Șerban (portari) – Ionuț Neagu, Mihai Oancea, Bogdan Onuț, Dumitru Radu, Marian Roșu, Adrian Săndulescu, Ciprian Toporan (fundași), Iulian Anton, Adrian Lindenberg, Cristian Neagu, Falemi Nana N`Gassam, Marius Mihalcea, Marian Moise, Florin Pancovici, Răzvan Stanciu, Adrian Șeler, Dragoș Tănase, Dinu Todoran, Cristian Vlad (mijlocași), Vasile Bolmandâr, Petruț Bumbănac, Orlando Gheorghe, Florin Gherghiceanu, Adrian Toader, Claudiu Toader (atacanți).
Vă invităm, așadar, să vă delectați cu parfumul imaginilor din urmă cu aproape 25 de ani, iar serialul nostru va continua în perioada următoare. Sursa: Marian Pușcaș.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043