Final de drum în Cupa României

Petrolul și-a încheiat aventura în această ediție a Cupei României, oprindu-se, la fel ca anul trecut, în faza sferturilor de finală. Formația noastră a pierdut duelul, de pe „Ilie Oană”, cu Astra Giurgiu, prim-divizionara tranșând ostilitățile după reluare, atunci când, prin Merloi (50), Krpic (60, penalti) și Wuthrich (80), a marcat cele trei goluri ale întâlnirii.

Un start de meci echilibrat, în care n-a fost deloc sezisabilă diferența de eșalon dintre cele două combatante, a menținut speranțele „galben-albaștrilor” pentru o calificare în „careul de ași” al Cupei României. E drept, Astra a avut mai mult posesia, dar fără să fie din cale afară de periculoasă, în vreme ce „lupii” s-au organizat bine, cautând să „muște” pe un contraatac tăios. Abia după minutul 30 a venit și primul șut mai serios ce a prins cadrul porții, expediat de către Răduț (36) și reținut cu multă siguranță de către Kitanov, și cam așa s-a scurs o primă parte în care ambele echipei au părut să fie extrem de precaute.

Imediat după pauză, Viorel Moldovan a apelat la regula din Liga 1, ținând doar un singur „under” pe teren, pe Țicu, în timp ce pe Constantinescu l-a înlocuit cu Silviu Pană, dar, din păcate, eventualele efecte pozitive ale schimbării n-au mai apucat să se vadă. Astra a avut zece minute în care a punctat de două ori și rezolvat meciul, pragmatismul elevilor lui Neagoe confirmând, până la urmă, statutul de favorită al echipei de prim eșalon.

Merloi (50) a deschis scorul, cu un șut din careu, după o respingere a lui Lică, iar Krpic (60) a majorat diferența, transformând un penalti dictat la un fault comis de Silviu Pană asupra lui Balaure. Și cam așa s-a scris istoria calificării, pentru că „lupii” n-au avut forța să revină pe tabelă, iar Astra a mai punctat o dată, atunci când Wuthrich (80) a trimis, cu capul, peste Kitanov. Cu cinci minute înainte de final, Vajushi  a avut șansa golului de onoare, dar n-a reușit să transforme o lovitură de pedeapsă, David Lazăr parând șutul mijlocașului albanez!

Petrolul rămâne, acum, să lupte pe frontul cel mai important, în campionat, acolo unde trebuie să se califice în play-off și să continue cursa pentru promovare. Formația noastră va avea pauză în etapa din weekend, iar următoarea confruntare este cea din deplasare, cu Concordia Chiajna, ce se va disputa joi, 11 martie, de la ora 17.00.

Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul Ploiești – Astra Giurgiu 0-3 (0-0)

Marcatori: Merloi (50), Kpric (61, pen), Wuthrich (80).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Țicu – Lax (81 Balint), Roige (cpt) – Constantinescu (46 S. Pană), R. Moise (71 Saim Tudor), Vajushi – Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Astra: Lazar – Hugo de Sousa, Raspopovic (77 Graovac), Jovanovic, Lamanje – Canadija, Boe-Khane – Merloi (62 Stahl), Răduț (77 Wuthrich), Pahonțu (10 Balaure) – Krpic (62 Montini). Antrenor: Eugen Neagoe.

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete (București) – George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) și Andrei Constantinescu (București).

Arbitru de rezervă: Sorin Costreie (Buftea).

Observatori: Dan Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) și Dragoș Ionescu (București)

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043