Flavius Stoican: „Vrem să mergem cât mai sus în Cupa României!”

FC Petrolul deschide, mâine, cel de-al doilea front din acest sezon, „lupii” urmând să debuteze în ediția 2019-2020 a „Cupei României”. Prima adversară a formației noastre va fi o colegă de eșalon, Sportul Snagov, partida urmând să se dispute la Ghermănești, începând cu ora 16.30.

Întotdeauna o competiție a surprizelor, „Cupa” rămâne un obiectiv major pentru petroliști și în acest sezon. Iar startul pare a fi unul abordabil, în condițiile în care formația pregătită de către Flavius Stoican va juca pe terenul ultimei clasate din eșalonul secund, Sportul Snagov. O echipă fără niciun punct în actuala ediție de campionat și cu o linie de clasament ce scoate în evidență un golaveraj de „-20” după șase etape!

Pentru Flavius Stoican, întâlnirea de mâine va fi și un bun prilej pentru a le oferi minute jucătorilor care nu au evoluat, sau au făcut-o mai puțin, în acest start de sezon. „La Ghermănești o să-i vedeți pe teren pe jucătorii pe care i-am folosit mai puțin sau deloc în acest sezon. Am încredere în ei, știm cu toții că unul dintre obiectivele noastre este să mergem cît mai sus în Cupa României și, de ce nu!, să ajungem să ne bucurăm la final”, a spus Flavius Stoican, cel care a dezvăluit și numele unora dintre cei pe care nu va conta în duelul cu Sportul.

„Tot lotul este valid din punct de vedere medical, singura indisponibilitate fiind aceea a lui Ștefan Bărboianu, cel care, anul trecut, a văzut cartonașul roșu în Cupa României și este suspendat pentru două meciuri în actuala ediție. Or să fie, însă, jucători care nu vor face parte din lot, pentru că au avut multe minute până acum, cum ar fi Meza Colli, Arnăutu sau Walace, dar sunt convins că cei care îi vor înlocui vor dori să demonstreze ce calități au”, a mai afirmat tehnicianul „găzarilor”.

„Terenul de la Ghermănești ne poate incomoda, pentru că suntem echipa care încearcă să joace fotbal. Poate fi un impediment pentru noi, dar, indiferent de suprafața de joc, de vreme, că plouă, că ninge, trebuie să câștigăm meciul acesta!”, a conchis Stoican.

Partida de mâine va începe la ora 16.30 și, conform unei decizii de ultimă oră a organizatorilor, intrarea spectatorilor petroliști va fi gratuită. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Eduard Ioniță (Galați) – Erchin Ionus (Medgidia) și George Turcu (București). Arbitru de rezervă va fi Ionuț Constantinescu (Galați), în vreme ce, ca observatori, au fost delegați Vasile Bratu (Slobozia) și Dragoș Petre Ionescu (Fieni).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826