Greu de „digerat”, repede de uitat: FC Petrolul – Aerostar 1-4!

Seară de coșmar la Mogoșoaia, acolo unde Petrolul a pierdut meciul cu Aerostar Bacău, ratând șansa să ajungă pe locul doi în ierarhia la zi a eșalonului secund. Moldovenii s-au impus cu un greu de crezut 4-1, după un meci în care „lupii” au ratat un penalti (Saim Tudor), au avut un eliminat (Răuța) și l-au pierdut, din cauza unei accidentări serioase, pe tânărul Enache.

În închiderea unei etape cu rezultate cât se poate de favorabile, Petrolul avea nevoie de o victorie în fața codașei Aerostar Bacău, pentru a urca până pe poziția secundă a podiumului. E drept, contextul nu era tocmai cel mai prielnic, Viorel Moldovan confruntându-se cu un val de absențe la nivelul lotului de jucători, dar, chiar și așa, era de așteptat ca diferența de valoare, vizibilă pe hârtie, să se vadă și pe teren.

Prima jumătate de oră a fost una încurajatoare, „lupii” dominându-și adversarii și având câteva situații foarte bune să deschidă scorul. Cea mai mare trecută în dreptul lui Saim Tudor (15), un șut excelent trimis de la 18 metri, lateral stânga, la care portarul Cebotari a avut un reflex incredibil, salvând de sub transversală, la fel cum nici cea a lui Beleck (20) n-a fost de neglijat, atacantul petroliștilor reluând, din marginea careului mic, în brațele goalkeeperului moldovenilor!

Iar ocaziile s-au răzbunat, cu vârf și îndesat, pentru că ultimul sfert de oră al primei părți a fost unul de coșmar. Patrick Popescu (31) a transformat, impecabil, o lovitură liberă de la 18 metri, mingea „mușcând” din bara din stânga lui Kitanov înainte de a intra în plasă, iar Vraciu (40) a majorat diferența, înscriind după un penalti dictat la un henț al lui Răuță, „căpitanul” petroliștilor văzând, cu această ocazie, și cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu!

Chiar înainte de pauză, elevii lui Moldovan au avut șansa să reintre în joc, tot după un penalti, dictat la un henț al lui Alecsandru, dar Saim Tudor (44) a șutat pe lângă poartă, mingea lovind și bara din stânga lui Cebotari înainte de a se duce în aut!

Moldovan a apelat, imediat după reluare, și la Armando Vajushi, apoi l-a aruncat în luptă și pe Balint, căutând să împrospăteze ofensiva, dar, după o bară a lui Botic (58), golul a picat tot în poarta ploieșteană… Exact atunci când s-a scurs o oră din meci, Ilie l-a surprins pe Kitanov cu un șut de la 25 de metri, aproape de bara din stânga, ducând, astfel, tabela la un neverosimil 0-3!!!

Cu cinci minute înainte de final, Vajushi a redus din handicap, după cel de-al treilea penalti al întâlnirii, dar, din păcate, era prea târziu pentru o revenire miraculoasă, ba chiar Alexandru Zaharia (89) a închis meciul, la capătul unui contraatac.

Petrolul rămâne, astfel, la cota 17 în clasament, menținându-se pe poziția a șasea, iar la finalul săptămânii va avea o misiune extrem de complicată. „Galben-albaștrii” se vor deplasa la Timișoara, pentru jocul cu ASU Poli, programat să se dispute sâmbătă, de la ora 15.15.

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

 FC Petrolul Ploiești – Aerostar Bacău 1-4 (0-2)

Marcatori: Vajushi (85, pen)/P. Popescu (31), Vraciu (40, pen.), Ilie (60), Al. Zaharia (89).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Răuță (cpt), Mondragon, Țicu – Enache (52 Ad. Nicolae) – Diarra (77 Constantinescu), Ekollo (46 Vajushi), Botic, Saim Tudor – Beleck (58 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.

Aerostar: Cebotari – Alecsandru, Ardei (82 Bobaru), Chirilă, Corban – P. Popescu – Gavrilă (82 Belciu), Ilie, Manole (68 Mihalcea), Vraciu (cpt) (82 Al. Zaharia) – Iul. Zaharia (61 Oteliță). Antrenor: Daniel Munteanu.

Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Ionuț Neacșu (București).

Arbitru rezervă: Eduard Ioniță (Galați).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiul Secuiesc) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Cartonaș roșu: Răuță (39).

 

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043