Hamza Younes: ”Am promis că mă voi întoarce și am făcut-o!”

„Într-o zi mă voi întoarce la Petrolul!”, spunea, la începutul lui 2014 și înaintea plecării către Botev Plovdiv, Hamza Younes, jucătorul care, timp de doi ani, îi încântase pe suporterii „lupilor” cu evoluțiile sale, devenind un adevărat idol pe „Ilie Oană”. Poate mai repede decât am fi sperat, Younes s-a ținut de cuvânt, promisiunea făcută, în urmă cu cinci ani și jumătate, fiind, astăzi, confirmată în mod oficial: „M-am întors acasă!”

Deși mai avea un an de contract cu gruparea elenă de prim eșalon Aris Salonic, pentru care a bifat 24 de prezențe și a înscris 9 goluri în stagiunea precedentă, Hamza Younes a ales să-și rezilieze înțelegerea cu grecii și să-și continue cariera la FC Petrolul Ploiești. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, atacantul tunisian, devenit pe jumătate român după ce s-a căsătorit la Ploiești, a explicat și care au fost motivele ce l-au determinat să facă pasul acesta.

„Am promis că mă voi întoarce și am făcut-o! Mă bucur foarte mult că, după toți acești ani, am revenit, practic, acasă! Mai aveam un an de contract cu Aris, dar mi-am dorit foarte mult să mă întorc și să îmi termin cariera aici. Am 33 de ani și sper să rămân la Petrolul până când mă voi retrage”, a spus Hamza Younes, cel care, între 2012 și 2014 a îmbrăcat de 64 de ori tricoul „galben-albastru”, marcând 37 de goluri. „Se știe că, înainte să plec de la Petrolul, am avut oferte de la echipe importante din România. Însă, atunci am decis să fac o schimbare, să merg în alt campionat, și mi-am spus că, dacă va fi să mă întorc în România, o voi face doar la Petrolul! Am jucat la echipe cu suporteri fanatici, la Aris aveam mereu 10.000 de oameni în tribune, dar întodeauna mi-am amintit momentele pe care le-am trăit aici, la Ploiești! Vreau să văd, din nou, stadionul plin, pentru că știu că fanii vor ajuta echipa să ajungă acolo unde îi este locul”, a adăugat Hamza Younes.

Tunisianul a efectuat, astăzi, primul antrenament alături de noii săi coechipieri, și așteaptă perfectarea documentelor pentru a avea, cât mai curând, ocazia să redebuteze în tricoul „lupilor”. Cel cu numărul 9, pe care Derlis David Meza Colli, purtătorul de până acum în acest sezon, i l-a cedat cu mare bucurie. „Am văzut câteva meciuri ale echipei în acest sezon, și cred că pot evolua alături de oricare dintre jucătorii care sunt în lot. Dar, cine va juca va decide doar antrenorul, nu eu sau oricine altcineva! Iar cei care vor intra pe teren vor trebui să dea 100%, pentru că va trebui să luptăm pentru a reveni în prima ligă”, a spus Younes.

”Am venit să ajut echipa cu tot ceea ce pot, astfel încât să ajungem în Liga 1, acolo unde Petrolul trebuie să fie. Vom face asta, dar promovarea va veni cu multă muncă din partea tuturor. Sper să revin cât mai curând pe teren, să marchez cât mai repede posibil, dar nu vreau să-mi impun această presiune, a golului! Chiar dacă nu voi înscrie eu, important este să-mi ajut echipa să marcheze, să câștigăm și să obținem ceea ce ne-am propus”, a mai adăugat atacantul petroliștilor.

Evident, Hamza Younes nu va evolua în meciul de mâine, cu Sportul Snagov, din cadrul „Cupei României”, așa cum, probabil, nu va fi apt nici pentru confruntarea din campionat, din prima zi a săptămânii viitoare. Însă, cu siguranță, el va fi prezent pe „Ilie Oană”, așa încât suporterii „lupilor” vor avea ocazia ca, înaintea jocului de luni, cu Sportul Snagov (ora 18.00), să-i facă o primire pe măsură!

Foto: Cristi Stavri

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826