Înfrângere în fața unei forțe a Asiei: 1-3 cu Esteghlal FC!

„Lupii” au jucat, astăzi, cel de-al treilea meci de verificare din cantonamentul de la Kizilhamam, întâlnind un adversar de un cu totul alt calibru decât precedentele. FC Petrolul a dat piept cu Esteghlal FC, un club de două ori câștigător al Cupei Campionilor Asiei, și care l-a angajat ca antrenor, din această vară, pe italianul Andrea Stramaccioni, fostul tehnician al lui Inter Milano, Udinese, Panathinaikos sau Sparta Praga, lucru care spune multe despre forța financiară, și nu numai, a iranienilor.

Jocul a fost unul extrem de echilibrat vreme de aproape o oră, cu un debut în care „galben-albaștrii” au avut inițiativa și au fost mai periculoși. Walace (5) a ratat o bună oportunitate, reluând cu capul, după un corner bătut de pe dreapta de către Marinescu, puțin peste transversală, iar faza s-a repetat trei minute mai târziu, doar că, de această dată, portarul Hossein a reușit să respingă. Hossein a salvat și la lovitura de cap a lui Marinescu (10), dar n-a mai avut ce face atunci când WALACE (11) a reușit să înscrie, la cea de-a treia tentativă, tot cu capul, și tot după un corner bătut, de pe dreapta, de către „căpitanul” petroliștilor.

Treptat, iranienii au reușit să echilibreze duelul, iar Aghaei Sajad (22) a restabilit egalitatea, cu un șut de la 12 metri, lateral stânga, expediat în colțul opus al porții apărate de către Apostolachi. Până la pauză, petroliștii au fost aproape de golul doi, atunci când Marinescu (35) a trimis, din afara careului, puțin pe lângă vinclul din stânga, la fel cum și partea secundă, una pe care Flavius Stoican a abordat-o cu cinci juniori în teren, a început cu o mare ocazie a Petrolului, șutul lui Meza Colli (52) ocolind de puțin buturile adverse.

Esteghlal a reușit să treacă la conducere în minutul 66, după execuția superbă a lui Vouri, un șut de la 18 metri, central, aproape de vinclul din dreapta porții lui Cezar Lungu, iar perșii s-au distanțat pe final de meci. Sajad (78), scăpat singur cu Lungu, a trimis în bară, însă Dashti (80), cu o acțiune pe dreapta, nu l-a mai iertat pe portarul „lupilor”, stabilind scorul final al întâlnirii: 1-3.

Petrolul pierde, astfel, primul joc din această vară, după un meci în care, vreme de aproape o oră, a jucat de la egal la egal cu Esteghlal, experiența superioară a iranienilor făcând diferența în ultima parte a confruntării.

 

FC Petrolul Ploiești – Esteghlal FC 1-3 (1-1)

Marcatori: Walace (11)/Sajad (22), Vouri (66), Dashti (80).

FC Petrolul: Apostolachi (30 Avram) – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ștefanovici – Meza Colli, Mihăescu – Munteanu, Marinescu (cpt), Ștefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: Avram (60 Lungu) – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu – Meza Colli (68 Mihăescu), Enache – I. Stoica, Fabio Vieira, Pozo-Venta – Bratu. Antrenor: Flavius Stoican.

Esteghlal: Hossein – Vouri, Mohammad, Milad, Zaki – Reza – Masoud, Dariush, Farshid – Mori, Sajad. Au mai jucat: Mehdi – Shahin, Kargar, Dashti, Bolbol.Antrenor: Andrea Stramaccioni.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043