Învinși în prelungiri!

Petrolul a pornit cu stângul în noul sezon, pierzând, pe „Ilie Oană”, duelul cu Farul Constanța. Oaspeții s-au impus cu golul marcat, în prelungiri, de către Bîrnoi, asta după ce Țicu (4) deschisese scorul pentru „lupi”, iar Cruceru (30) egalase dintr-o lovitură de pedeapsă.

„Lupii” au început meciul cum nu se putea mai bine, iar după doar patru minute deja spărgeau gheața în noul campionat. Țicu și-a așezat mingea pentru o lovitură liberă de la 18 metri, mult lateral dreapta, a mizat pe nesiguranța juniorului din poarta Farului și a tras tare, direct pe colțul scurt, iar Udeanu a bâlbâit balonul și l-a scăpat în plasă: 1-0.

Oaspeții au replicat rapid, cu o execuție similară a lui Panait (12), tot de pe dreapta, din unghi și tot la colțul scurt, dar Avram a fost pe fază și a reușit să salveze. A fost, însă, un prim avertisment al „marinarilor”, cei care au avut o perioadă de joc bună, împingând liniile tot mai sus, iar greșeala în defensiva petrolistă a venit la capătul primei jumătăți de oră, atunci când Stoica a scos un penalti după un fault al „căpitanului” Manolache. Și Cruceru n-a greșit de la punctul cu var, plasând balonul imparabil, în dreapta lui Avram, și restabilind, astfel, echilibrul pe tabela de marcaj.

Finalul de repriză le-a aparținut elevilor lui Viorel Moldovan, cu două șanse bune irosite de Pol Roige (35 – șut de la 10 metri, peste transversală; 37 – reluare de la 16 metri, puțin pe lângă bara din dreapta lui Udeanu) și una trecută în dreptul lui Saim Tudor (42 – vole de la 8 metri, puțin alături), dar la cabine s-a intrat de pe poziții de egalitate, totul urmând să se decidă, astfel, după pauză.

La reluare, petroliștii s-au jucat cu ocaziile, Saim Tudor având, în trei rânduri, golul desprinderii în vârful bocancului. Mai întâi l-a evidențiat pe Udeanu (60), cu o lovitură liberă bătută, sub transversală, din lateral stânga, apoi, scăpat singur în careul oaspeților, a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală (62), pentru ca, la scurt timp, să șuteze excelent de la 18 metri, dar Udeanu (65) s-a întins și a deturnat, din nou, în corner! Și Farul a avut o ocazie bună, șutul înșelător al lui Stoica (68) la care Avram n-a putut fi surprins, portarul „găzarilor” stând bine și la lovitura liberă a lui Panait (78), dar finalul a venit cu lovitura de teatru, Bîrnoi (90+2) înscriind un gol ciudat, la o fază la care petroliștii au așteptat un fault în atac la Avram!

În etapa viitoare, Petrolul va juca pe terenul lui CSM Reșița. Partida se va disputa duminică, de la ora 13.00.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul Ploiești – Farul Constanța 1-2 (1-1)

Marcatori: Țicu (4)/Cruceru (30, pen.), Bîrnoi (90+2)

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Răuță, Manolache (cpt), Țicu – Meijers (73 Diarra) – Saim Tudor (69 Vajushi), Ekollo (84 Zasavițchi), Enache (46 Bratu), Roige (84 Poelmans) – Balint. Antrenor: Viorel Moldovan.

Farul: Udeanu – Leca (78 Cană), Lică, Ursu, Panait – Greu (89 Cărăruș), Antoche (cpt) – Bălan, Cruceru, Al. Stoica (83 Bîrnoi) – Măzărache (89 Gherghiceanu). Antrenor: Ianis Zicu.

Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Cosmin Vatamanu (București) și Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița).

Arbitru de rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).

Observatori: Adrian Petre (Buzău) și Petre Radu (București).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043