Laurenţiu Marinescu se întoarce acasă!

FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu Laurenţiu Marinescu, experimentatul mijlocaş ploieştean urmând să îmbrace, astfel, din nou tricoul „galben-albastru”. Marinescu a semnat, cu FC Petrolul Ploieşti, un contract valabil până la în vara lui 2020.

„Lupii” şi-au asigurat un plus de experienţă şi de valoare în linia mediana, odată cu revenirea lui Laurenţiu Marinescu. Ajuns la vârsta de 34 de ani, Marinescu este un produs al Centrului de Copii şi Juniori al FC Petrolul Ploieşti, club la care a evoluat, într-o primă fază, până în 2009, atunci când s-a transferat la Unirea Urziceni.

Au urmat, în CV-ul său, bornele Steaua Bucureşti (2010-2011) şi „U” Cluj (2011-2012), pentru ca în 2012 să-şi facă revenirea la Petrolul, fiind unul dintre jucătorii importanţi ai perioadei în care „lupii” câştigau Cupa României (2013 –  Laurenţiu ratând, însă, ultimul act, din cauza unei grave accidentări) şi participau, de două ori, în preliminariile Europa League.

În 2016, Marinescu a semnat cu FC Voluntari, iar în această vară a avut o foarte scurtă experienţă la Dunărea Călăraşi, alegând, în cele din urmă, să revină acasă. În total, de-a lungul carierei, Laurenţiu Marinescu a adunat 238 de prezenţe în primul eşalon, dintre care 104 în tricoul „galben-albastru” al Petrolului.

„N-am stat niciun moment pe gânduri atunci când mi s-a oferit posibilitatea să revin la Petrolul. M-am întors cu inima deschisă, aici sunt acasă, şi îmi doresc din tot sufletul să facem treabă cât mai bună şi să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii, în primul eşalon”, a declarat Laurenţiu Marinescu.

Bine ai (re)venit, Laurenţiu!

 Colaborare întreruptă cu Noe Acosta

Din lotul „galben-albaştrilor” nu mai face parte jucătorul spaniol Noe Acosta, acesta manifestându-şi dorinţa de a pune capăt angajamentului pe care îl semnase, de curând, cu FC Petrolul Ploieşti, după ce a invocat anumite probleme personale.

Astfel, cele două părţi au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, Noe Acosta părăsind, astfel, formaţia ploieşteană.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043