ACS Poli Timișoara vs FC Petrolul Ploiești

ACS Poli Timișoara vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul a obţinut, azi, la Timişoara, cea de-a cincea victorie consecutivă, impunându-se cu scorul de 1-0 pe terenul lui ACS Poli. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Laurenţiu Marinescu, cel care a transformat o lovitură de pedeapsă, la zece minute după pauză.

Ploieştenii au mers la Timişoara cu misiunea clară de a-şi adăuga încă trei puncte la zestrea din clasament, un obiectiv ce părea să le stea la îndemână atâta vreme cât întâlnea un adversar aflat în degringoladă.

Meciul a început cu scenariul anticipat, elevii lui Octavian Grigore instalându-se din start în jumătatea gazdelor. O dominare, însă, fără finalitate, pentru că “lupii” n-au reuşit să găsească drumul către plasa porţii adverse, risipind cele puţine ocazii pe care şi le-au creat în primele 45 de minute.

Ţigănaşu (17) a trimis paralel cu linia porţii, după o incursiune pe stânga, Marinescu (22) a tras, de la 20 de metri, pe direcţia lui Smaranda, apoi Ştefănescu (30) a reluat imprecis dintr-o poziţie favorabilă, pentru că Saim Tudor (34) să-l “întindă” pe portarul gazdelor cu un şut din întoarcere, trimis din marginea careului mare.

În replică, Poli s-a mulţumit să se apere şi să spere într-un contraatac decisiv, iar cea mai mare ocazie a gazdelor a fost facilitată de o eroare ploişteană, atunci când, după o minge trimisă, de pe stânga, în faţa porţii, Antoche (44) a avut o execuţie greşită şi a degajat nefericit, balonul picând pe transversala porţii apărate de către Tordai.

De la vestiare s-a ieşit fără vreo modificare în cele două distribuţii, dar, din fericire, nu peste mult timp de la reluare avea să se schimbe tabela de marcaj. Neatent, Motreanu l-a lovit de Ştefănescu undeva în colţul din stânga al careului mic şi “centralul” Florin Andrei a arătat punctul cu var, iar MARINESCU n-a ratat ocazia să transforme penaltiul şi să înscrie, astfel, golul mult aşteptat.

Adică exact de ceea ce era nevoie pentru cel de-al cincilea succes consecutiv, “lupii” reuşind să conserve rezultatul până la finalul confruntării, dar nu fără să trăiască, din nou, periculos. Asta pentru că, în cel de-al patrulea minut al prelungirilor, Melinte a prins un şut sănătos de la 22 de metri, dar Tordai a avut o intervenţie de senzaţie, reuşind să respingă de lângă bară!

Cu victoria de la Timişoara, obţinută şi sub privirile a circa 70 de suporteri care au făcut deplasarea de la Ploieşti, Petrolul reduce la un punct distanţa faţă de liderul clasamentului şi urcă, momentan,  pe locul doi în ierarhia la zi a Ligii 2 Casa Pariurilor. Etapa următoare propune derbiul de tradiţie cu UTA Arad, ce se va disputa joi, de la ora 19.30, pe “Ilie Oană”.

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti  0-1 (0-0)

Marcator: Marinescu (54, pen).

ACS Poli: Smaranda – Motreanu, Basic, Melinte (cpt), Filip – Haruţ, Codrea – Golda (86 Dobrincu), Drăghici, Bîrnoi – Stere (60 Keita). Antrenor: Ştefan Nanu.

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă, Antoche, Ţigănaşu – Chindriş, Danci (89 Cazan) – Saim Tudor (90+2 Grecu), Marinescu (cpt), Ştefănescu – Arnăutu (77 Herea). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Adrian Mărginean (Aiud) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj Napoca).

Arbitru de rezervă: Andrei Vladimir Nagy (Aiud).

Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Traian Marcu (Sibiu).

Detalii

Dată Oră League Sezon
17/11/2018 13:00 Liga 2 2018-2019

Teren

Stadion Electrica
Strada Renaşterii 41, Timișoara, Romania

Rezultate

ClubScor final
ACS Poli Timișoara0
FC Petrolul Ploiești1

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043