AFC Turris Oltul Turnu Măgurele vs FC Petrolul Ploiești

AFC Turris Oltul Turnu Măgurele vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul se întoarce cu un punct din deplasarea de la Turnu Măgurele, obținut în fața unei echipe ce nu pierduse, până acum, pe teren propriu. A fost, ca și la Pitești, tot 1-1, după ce „lupii” au deschis, de această dată, scorul, prin Sergiu Arnăutu (60), iar gazdele au egalat prin Cristian Ciobanu (81).

Cu implicații majore la vârful clasamentului, ambele echipe având șansa să intre în zona promovării în eventualitatea unui succes, meciul de la Turnu Măgurele nu putea fi altfel decât unul disputat sub semnul echilibrului. Două echipe solide, bine așezate în teren, fiecare încercând să preia controlul cât mai repede și să-și impună superioritatea, și care au dat naștere unui duel aprig, cu momente „fierbinți” la ambele porți.

Gazdele, neînvinse pe teren propriu în acest sezon, au avut prima șansă de gol, dar Avram, revenit între buturile „galben-albaștrilor”, a intervenit providențială la lovitura liberă bătută foarte bine de către Voicu (9). Petrolul a replicat tot dintr-o fază fixă, o lovitură liberă a lui Saim Tudor (29), la care balonul a picat puțin peste poartă, dar și cu cea mai mare ocazie a primei părți, atunci când Gavrilă (35) a ratat o reluare decisivă, din șase metri, după o centrare a lui Țicu de pe stânga, balonul ricoșând, din mijlocașul „lupilor”, în bara transversală! Până la pauză, pericolul s-a mutat în careul ploieștenilor, dar Avram a parat șuturile consecutive ale lui Acolatse și Silviu Pană (41), astfel încât la cabine s-a intrat tot de pe poziții de egalitate.

Scenariul s-a păstrat și după reluare, cu Turris având, din nou, prima ocazie, la „capul” lui Ciobanu (52) apărat de Avram, doar că, de data aceasta, „contra” ploieșteană s-a văzut pe tabela de marcaj. La fix o oră de la primul fluier, după o fază prelungită de atac, Țicu a centrat, de pe stânga, în „buza” porții, iar devierea fină a lui ARNĂUTU (60) a așezat balonul la colțul lung! Petrolul deschidea, astfel, scorul și lovea, totodată, serios în moralul gazdelor, iar, rând pe rând, Gavrilă (70 și 73) și Marinescu (71) au avut șansa desprinderii decisive, dar nu au reușit să găsească ținta din poziții favorabile.

Și, așa cum se întâmplă deseori în fotbal, ratările s-au răzbunat, iar Turris a restabilit egalitatea, după o fază în care Bud a câștigat un duel aerian cu Sîrghi, mingea a ajuns la Cristian Ciobanu (81), iar acesta, cu un șut plasat de la 13-14 metri, l-a învins pe Avram.

S-a terminat, până la urmă, nedecis, 1-1, Petrolul trecând, astfel, pe lângă șansa de a urca pe poziție direct promovabilă.

Luni, terminăm turul pe „Ilie Oană”

După egalul de la Turnu Măgurele, Petrolul coboară pe locul patru, cu 30 de puncte, imediat în urma plutonului fruntaș, format din UTA Arad (32 puncte), CS Mioveni și Rapid (ambele cu 31 de puncte).

Luni, 25 noiembrie, în ultima etapă a turului, „lupii” vor juca pe „Ilie Oană”, cu Gloria Buzău.

Meciul va începe la ora 18.00, biletele fiind disponibile la casa stadionului (deschisă zilnic, inclusiv sâmbătă și duminică, între orele 09.00-16.30) și on-line, pe www.entertix.ro.

AFC Turris-Oltul Tr. Măgurele – FC Petrolul Ploiești 1-1 (0-0)

Marcatori: Cr. Ciobanu (81)/Arnăutu (60).

AFC Turris-Oltul: Păun – Jugănaru, Sălcianu, Ispas, Călințaru – S. Pană (cpt), Savin (84 Fl. Radu), Acolatse (51 Ciobanu) – Haită, Turkovic (56 Bud), Voicu. Antrenor: Marius Baciu.

FC Petrolul: Avram – Olaru, Sîrghi, Manolache, Țicu – Meza Colli, Cioinac (62 Mihăescu) – Gavrilă (80 Zaharia), Marinescu (cpt), Saim Tudor (86 Gnaboyou) – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște).

Arbitru de rezervă: Robert Avram (Pitești).

Observatori: Lucian Meiereanu (Brașov) și Dragoș Ionescu (Fieni – Dâmbovița).

Detalii

Dată Oră League Sezon
20/11/2019 19:30 Liga 2 2019-2020

Teren

Stadion Turnu Măgurele
Turnu Măgurele, Teleorman, 145200, România

Rezultate

ClubScor final
AFC Turris Oltul Turnu Măgurele1
FC Petrolul Ploiești1

FC Petrolul Ploiești

12Raul Avram Portari
15Alberto Olaru Fundași
17Alexandru Saim Tudor 23 Mijlocași
18Valentin Țicu Fundași
30Antoniu Ștefăniță Manolache Fundași

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043