ASU Politehnica Timișoara vs FC Petrolul Ploiești

ASU Politehnica Timișoara vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul a călcat din nou greşit, iar prima înfrângere suferită în 2019, pe terenul lui ASU Politehnica Timişoara, îi depărtează serios pe „galben-albaştrii” de obiectivul promovării. ASU s-a impus cu scorul de 3-0, prin „dubla” lui Mera (8, 35) şi golul lui Ursu (88).

Petrolul a mers la Timişoara conştientă că doar o victorie o ţine cu şanse la fel de mari în lupta pentru promovare. Obiectivul era, astfel, clar, însă startul partidei a lăsat loc de interpretări, pentru că defensiva ploieşteană s-a clătinat la un corner de pe stânga al gazdelor, iar Mera (8) a reluat cu capul, din mijlocul careului, mingea „muşcând” din transversală înainte de a intra în plasă.

Tot după un corner, bătut însă de pe partea opusă, Politehnica a avut şansa să-şi dubleze avantajul, dar, de această dată, Mera (10) a trimis peste poartă, iar Petrolul a ieşit cu greu din primul sfert de oră, abia după aceea începând să ameninţe buturile adverse.

Puşcaş (22) a avut şansa egalării, cu un şut de la 16 metri, la care Scutaru a respins de pe linia porţii mingea „mângâiată” de portarul Murariu, dar atunci când „lupii” păreau să-şi fi recăpătat busola a venit o nouă lovitură: din nou corner de pe stânga, din nou Lungu n-a ajuns la centrare, din nou Mera (35) a câştigat duelul aerian cu Sarris şi a înscris din 8 metri, lateral dreapta! Iar pană la pauză nu s-a mai schimbat nimic pe tabelă, asta şi pentru că mingea a refuzat să intre, din nou, în poarta gazdelor, la o fază la care Moldoveanu, rămas singur, a şutat în blocajul lui Murariu, iar Arnăutu a reluat, din preajma punctului cu var, în bara din stânga goalkeeperului gazdelor!

Cu povestea meciului scrisă, în mare parte, în primele 45 de minute, repriza a doua rămânea una în care orgoliul „galben-albaştrilor” ar fi trebuit să intre în funcţiune şi să schimbe istoria unui eşec dureros. Din păcate, însă, n-a fost loc pentru o întoarcere miraculoasă de scor, pentru că atacurile petroliştilor, lipsite de luciditate şi de consistenţă, s-au năruit încă de dinainte de a deveni cu adevărat periculoase, aşa încât Politehnica n-a avut mari emoţii în a-şi conserva avantajul.

Iar atunci când golul părea ca şi înscris, a intervenit miraculos Murariu, la o lovitură de cap a lui Arnăutu (72) expediată din 2-3 metri, semn că prestaţia slabă s-a legat şi cu o doză de ghinion, suficient cât Petrolul să se depărteze serios de visul promovării. Şi ca tabloul umilinţei să fie complet, Ursu (88) a dus scorul la proporţiile unuia de neprezentare, Politehnica câştigând, perfect meritat, un joc în care Petrolul nu a arătat ca o candidată la Liga I.

Urmează, acum, meciul de sâmbăta viitoare cu Universitatea Cluj (18.30, „Ilie Oană”), cel devenit, de acum, cu adevărat unul al ultimei şanse.

ASU Politehnica Timişoara – FC Petrolul Ploieşti  3-0 (2-0)

Marcatori: Mera (8, 35), Ursu (88).

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu (61 Jurj), Mera (cpt), Scutaru, Cherecheş – B. Vasile, Ignea – Manea (83 Bedea), Ursu, M. Ene – Cr. Ene (89 Vidrişan). Antrenor: Cosmin Petruescu.

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Ghinga, Sarris (46 N. Popescu), Ţicu – Bucşa, Puşcaş  – Rusu (63 Saim Tudor), Marinescu (cpt), Moldoveanu (73 Ştefănescu) – Arnăutu: Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Galaţi).

Arbitru de rezervă: Mircea Ardelean (Arad).

Observatori: Teodora Albon (Cluj Napoca) şi Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin).

Detalii

Dată Oră League Sezon
24/03/2019 18:00 Liga 2 2018-2019

Teren

Stadion Dan Păltinișanu
Strada Martir Cristina Lungu, Timișoara, Romania

Rezultate

ClubScor final
SSU Politehnica Timișoara3
FC Petrolul Ploiești0

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043