CS Sănătatea Cluj vs FC Petrolul Ploiești

CS Sănătatea Cluj vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Conștienți de faptul că nu trebuie să o trateze cu superficialitate pe Sănătatea, echipă care are obiceiul să producă surprize în Cupa României, petroliștii au început așa cum trebuie meciul de la Cluj, raportul de forțe, vizibil încă din startul confruntării, indicând fidel diferența de eșaloane și, implicit, de valoare dintre cele două combatante.

Cu o garnitură de start împănată cu foști prim-divizionari, ajunși însă la apusul carierei, Sănătatea a trecut cu bine doar peste primul sfert de oră, după care superioritatea „lupilor” s-a concretizat și pe teren, și pe tabela de marcaj. YOUNES (17), omul cu golul calificării din turul anterior, a fost cel care a deschis și ușa spre sferturile de finală, atunci când a „înțepat” balonul pe lângă Lăzăreanu, după un corner bătut de pe dreapta de Gavrilă, pe colțul lung, de unde Manolache a recentrat în fața porții gazdelor!

Patru minute mai târziu, lucrurile au devenit și mai simple, pentru că GAVRILĂ (23) a plasat perfect cu capul, de la 12 metri, lateral dreapta, la colțul lung, și tot el a dus scorul la 3-0 chiar înainte de pauză, după o pasă ideală primită de la Younes și un dribling scurt cu care l-a pierdut pe drum pe Lăzăreanu!

„Lupii” au menținut ritmul și în partea a doua, iar jocul a curs, astfel, spre o victorie cât se poate de reconfortantă. GAVRILĂ (63) și-a trecut în cont hattrickul, punctând din fața porții după o centrare de pe stânga de la Țicu, MARINESCU (78) și-a marcat cum se cuvine revenirea, învingându-l pe Lăzăreanu cu un șut plasat, trimis de la marginea careului mare, BLĂNARU (80) a spart și el, în sfârșit, gheața în tricoul „galben-albaștrilor”, iar ARNĂUTU (84) nu putea rata ocazia de a-și trece numele pe lista marcatorilor în cel mai categoric succes al echipei noastre din ultimele sezoane.

Petrolul merge, astfel, în sferturile de finală ale Cupei României, fază care se va disputa în primăvara lui 2020. Până atunci, rămân de dus luptele din campionat, iar sâmbătă, de la ora 11.30, „lupii” vor reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu ASU Politehnica Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

CS Sănătatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 0-7 (0-3)

Marcatori: Younes (17), Gavilă (23, 44, 62), Marinescu (78), Blănaru (80), Arnăutu (84).

CS Sănătatea: Lăzăreanu (cpt) – Cr. Paul, D. Matei, I. Rada, Mic – Neamț (52 Mar), Ciupe, L. Rus, Tîrlea (63 Creț) – Ceaca, D. Roman. Antrenor: Marius Semeniuc.

FC Petrolul: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (73 Blănaru), Cioinac, Meza Colli (66 Enache), Saim Tudor (59 Marinescu) – Younes, Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Rareș Vidican (Satu Mare) – Tunyogi Ferencz (Zalău) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

Detalii

Dată Oră League Sezon
30/10/2019 17:00 Cupa Romaniei 2019-2020

Teren

Stadion Cluj Arena
Splaiul Independenţei, Cluj-Napoca 400000, Romania

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
CS Sănătatea Cluj000
FC Petrolul Ploiești347

FC Petrolul Ploiești

3Derlis David Meza Colli 21 Mijlocași
9Hamza Younes Atacanti
10Laurențiu Nicolae Marinescu 17 Mijlocași
12Raul Avram Portari
14Ionuț Cioinac Mijlocași
15Alberto Olaru Fundași
17Alexandru Saim Tudor 10 Mijlocași
18Valentin Țicu Fundași
20Ștefan Nicolae Bărboianu Fundași
21Robert-Daniel Enache 3 Mijlocași
28Sergiu Arnăutu Atacanti
30Antoniu Ștefăniță Manolache Fundași
77Bogdan Cătălin Gavrilă 89 Mijlocași
89Ștefan Miluță Blănaru 77 Atacanti

Următorul meci

FC Argeș vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Nicolae Dobrin
Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11431
21630
31528
41527
51626