FC Academica Clinceni vs FC Petrolul Ploiești

FC Academica Clinceni vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Deşi a condus la pauză în derbiul de la Clinceni, după golul marcat de către Grecu (42), Petrolul s-a întors cu mâna goală din ultima deplasare a turului, pierzând cu 2-1 pe terenul Academicăi. Amfitrionii au întors rezultatul cu „dubla” lui Robert Ion (54, 65), trimiţându-i totodată pe „lupi” în afara podiumului la jumătatea campionatului.

Petrolul a terminat turul la Clinceni, cu o partidă ce urma să aibă o influenţă majoră în economia clasamentului Ligii 2 Casa Pariurilor. Pentru „lupi”, victoria ar fi însemnat consolidarea poziţiei de pe podium, în vreme ce, cu un rezultat negativ, Academica s-ar fi „rupt” aproape definitiv de plutonul fruntaş, asta după ce, etape bune din turul campionatului, a ocupat chiar fotoliul de lideră a ierarhiei.

Iar meciul n-a început tocmai încurajator pentru elevii lui Tavi Grigore, ilfovenii fiind mai prezenţi în joc în prima jumătate de oră, având şi câteva ocazii bune să deschidă scorul. Olariu (5) a reluat cu capul, din marginea careului mic, peste transversală, după un corner bătut de pe dreapta, iar Şut (19) a prins un… şut zdravăn de la 25 de metri, balonul „explodând” în bara din dreapta lui Tordai.

Au fost, poate, momentele cheie ale primei părţi, pentru că, treptat, „lupii” au reuşit să echilibreze disputa şi au cautat să împingă jocul către buturile adverse. Iar, cu două minute înainte de pauză, la o pătrundere pe stânga a lui Ştefănescu, mingea centrată în forţă a ricoşat fericit la GRECU (43), acesta învingându-l, din preajma porţii, pe Vâlceanu.

Petrolul intra, astfel, cu avantaj la cabine şi ar fi trebuit, teoretic, să aibă liniştea necesară pentru a putea gestiona aşa cum trebuie repriza a doua, însă lucrurile aveau să stea exact invers. Defensiva „lupilor” a cedat de două ori după reluare, dându-i şansa lui Robert Ion (54 şi 65) să întoarcă scorul, prima dată cu o deviere din 6 metri, după o centrare venită de pe stânga, iar apoi cu o reluare simplă din faţa porţii, după ce Olariu a câştigat un duel cu Cazan.

Finalul n-a mai adus decât o forţare disperată a „lupilor” să restabilească egalitatea, dar fără luciditatea necesară, doar Arnăutu (79) fiind aproape de 2-2, cu o lovitură de cap ce a trecut de puţin pe lângă butul din stânga lui Vâlceanu.

Petrolul pierde, astfel, trei puncte importante şi alunecă de pe podium, complicându-şi totodată situaţia în clasament, iar etapa viitoare va juca tot în deplasare, cu o altă contracandidată, Sportul Snagov.

……………………………………………………………..

Academica Clinceni – FC Petrolul Ploieşti 2-1 (0-1)

Marcatori: Robert Ion (54, 65)/Grecu (43).

Academica: Vâlceanu – Fl. Achim, Răuţă, Patriche, Dobrescu – Şut, B. Barbu (89 C. Gheorghe) – Vl. Mihalcea, R. Ion (85 Şandru), Horşia (69 Găină) – V. Olariu. Antrenor: Ilie Poenaru.

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga, Cazan, Ţigănaşu – Chindriş, Danci (69 Ciocâlteu) – Grecu (73 Velisar), Marinescu (cpt), Ştefănescu (78 Nini Popescu) – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Marian Barbu (Făgăraş) – Bogdan Velicu (Bucureşti) şi Marius Marchidanu (Brăila).

Arbitru de rezervă: Marius Chiţu (Târgovişte).

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Ştefan Donciu (Sf. Gheorghe).

Detalii

Dată Oră League Sezon
27/11/2018 14:00 Liga 2 2018-2019

Teren

Stadion Clinceni
Șoseaua Ordoreanu, Clinceni, Romania

Rezultate

ClubScor final
FC Academica Clinceni2
FC Petrolul Ploiești1

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs CSA Steaua Bucureşti (On time)

Stadion Ilie Oană
Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11027
21024
31023
4921
51021