FC Aninoasa vs FC Petrolul Ploiești

FC Aninoasa vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul a obţinut, astăzi, o victorie categorică în prima deplasare a returului, cea de la Aninoasa, demonstrând astfel, dacă mai era nevoie, ca este cea mai autorizată candidată la promovare a Seriei a III-a. “Lupii” s-au impus cu scorul de 7-1, prin golurile reuşite de către Velisar, Ciocâlteu, Arnăutu (3) şi Lambru (2), păstrându-şi avantajul de două lungimi în faţă principalei urmăritoare din clasament, AFCM Alexandria.

Meciul de la Aninoasa n-a avut, practic, istoric, petroliştii surclasând-şi adversarii, iar scorul consemnat la final nu face altceva decât să vorbească de la sine despre modul în care s-au derulat ostilităţile pe teren.

Trupa lui Romulus Ciobanu şi-a uşurat misiunea cu un gol marcat încă din minutul 2, atunci când VELISAR, pătruns pe partea stângă, a şutat de la 12-13 metri, la colţul lung, tânărul jucător petrolist dând, astfel, semnalul unui adevărat recital ofensiv la poarta amfitrionilor. Gazdele au avut o replica timidă, la lovitura de cap a lui Codroiu (4), respinsă excelent, de lângă bară, de către Bolboaşă, după care “găzarii” au reluat asediul şi, până la pauză, au decis, practic, soarta confruntării.

După două şanse irosite, printre care şi o bară, CIOCÂLTEU (32) a semnat golul desprinderii, cu un şut din careu ce l-a lăsat fără replică pe Tătar, iar ARNĂUTU (36) a stabilit scorul primei părţi, golgheterul “lupilor” înscriind după o cursă în care l-a “pierdut” pe drum şi pe portarul gazdelor.

Coordonatele s-au păstrat şi după pauză, ba chiar prăpastia dintre cele două combatante s-a adâncit şi mai tare. ARNĂUTU (51) a deviat decisiv un şut al lui Velisar, apoi, în minutul 71, a transformat un penalti scos de LAMBRU, juniorul “lupilor” fiind omul finalului de joc, cu o dublă semnată în ultimul sfert de oră (75 – “cap”, din plonjon, după o centrare venită de la Arnăutu şi 88 – reluare din apropiere, după o pasă a lui Ciocâlteu). Între cele patru goluri ploieştene din repriza a doua şi-a făcut loc şi reuşita de onoare a gazdelor, Codroiu (59) învingându-l pe Bolboaşă cu un şut din interiorul careului.

Şi dacă, din punct de vedere sportiv, totul a fost perfect, din păcate debutul confruntării a fost marcat de câteva incidente petrecute în afara terenului, ce l-au obligat, însă, pe “centralul” Bogdan Anghelinei să oprească meciul pentru aproape zece minute. Şi asta după ce forţele de ordine au dat dovadă de exces de zel şi au împrăştiat cu dărnicie gaze lacrimogene, fără să ţină cont că, astfel, afectează pe toată lumea, inclusiv pe cei din teren, jucătorii având nevoie de minute bune pentru a-şi reveni şi a putea relua confruntarea.

FC Aninoasa – FC Petrolul Ploieşti 1-7 (0-3)

Marcatori: Codroiu (59)/Velisar (2), Ciocâlteu (32), Arnăutu (36, 51, 71-pen.), Lambru (75, 88).

FC Aninoasa: Tătar (73 I. Grigore) – Grigorescu, Pahonţu, Neaga, Diţă (73 Matei) – Blas, Lică (45+2 Dinu) – Călinescu, Maican, Nedelea – Codroiu. Antrenor: Haralambie Becheanu.

FC Petrolul: Bolboaşă – Prunescu (67 Antoche), Ichim, Olaru – Saim Tudor (54 Lambru), Chindriş (cpt), Andor (46 Cl. Tudor), Velisar – N. Popescu (54 Catană), Arnăutu, Ciocâlteu. Antrenor: Romulus Ciobanu.

Au arbitrat: Bogdan Anghelinei (Galaţi) – Florian Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Galaţi).

Observatori: Mugurel Vădan (Bucureşti) şi Gabriel Oprea (Snagov).

Detalii

Dată Oră League Sezon
17/03/2018 15:00 Liga 3 2017-2018

Teren

Stadion Aninoasa
Strada Matei Basarab 43, Aninoasa 137005, Romania

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
FC Aninoasa011
FC Petrolul Ploiești347

FC Petrolul Ploiești

3Jean Prunescu 6 Fundași
4Mihai Velisar Fundași
6Paul Marius Antoche 3 Fundași
7Alexandru Ciocâlteu Mijlocași
9Cosmin Lambru 29 Mijlocași
11Nini Popescu 20 Mijlocași
12Mirel Bolboașă Portari
15Alberto Olaru Fundași
28Sergiu Arnăutu Atacanti
29Saim Alexandru Tudor 9 Mijlocași
33Marius Chindriș Mijlocași

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826