FC Petrolul Ploiești vs ACSM Politehnica Iași

FC Petrolul Ploiești vs ACSM Politehnica Iași

vs

Recapitulare

Petrolul a început cu dreptul noua ediție de campionat, câștigând clar meciul cu Politehnica Iași. A fost 2-0 pentru „găzari” în duelul de pe „Ilie Oană”, ambele goluri fiind marcate spre final, de către Saim Tudor (75) și Mario Bratu (83).

Greu, ca orice nou început! Așa a fost startul meciului de astăzi, disputat pe o căldură sufocantă, de fapt primul obstacol real pe care au trebuit să-l înfrunte cele două echipe. „Lupii” au fost cei care au părut să se adapteze mai bine condițiilor de joc și, după 20 de minute de tatonare și echilibru, au deschis „robinetul” ocaziilor.

Diarra a fost în prim-plan de două ori! Mai întâi i-au lipsit câțiva centimetri pentru a ajunge înaintea lui Popescu la o minge scăpată în față de portarul oaspeților, la un șut al lui Vajushi (22), pentru ca, după doar câteva zeci de secunde, să rateze total execuția, dintr-o poziție ideală, singur, în preajma punctului de pedeapsă! A urmt o acțiune a lui Vajushi (28), pe partea stângă, încheiată cu un șut în blocajul lui Popescu, apoi Țicu, prins de o fază în colțul din dreapta al careului advers, n-a reușit, nici el, să-l păcălească pe goal-keeperul advers. Cum-necum, Iașiul a supraviețuit, până la pauză, unei dominări tot mai categorice a Petrolului, la cabine intrându-se, astfel, de pe poziții de egalitate.

Elevii lui Nae Constantin au reluat ofensiva imediat după pauză, cu un șut sănătos expediat de Pârvulescu (48), de la 20 de metri, la care, din nou, Popescu a avut răspunsul potrivit. Portarul oaspeților a ținut morțiș să iasă omul meciului, blocând, incredibil, și la reluarea, din fața porții, a  lui Cebotaru (73), dar, până la urmă, inspirația lui Nae Constantin a fost cea care a făcut diferența.

Tehnicianul a apelat la  SAIM TUDOR (75) și „turcul” a deblocat tabela, cu un șut puternic, de la 12 metri lateral stânga. Un pic mai târziu, un alt nou intrat, MARIO BRATU (83), a dat lovitura decisivă, securizând debutul perfect de campionat al „galben-albaștrilor” cu un șut imparabil, expediat de la 20 de metri, lateral dreapta, la colțul scurt!

Petrolul a obținut, astfel, o victorie perfect meritată după modul în care s-au derulat ostilitățile pe teren, începând cu entuziasm și cu optimism noul sezon. În etapa următoare, formația noastră va juca sâmbătă, 7 august, de la ora 13.00, pe terenul lui Metaloglobus București.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Petrolul Ploiești – Politehnica Iași 2-0 (0-0)

Marcator: Saim Tudor (75), Bratu (83).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – S. Pană (62 Seto), Cebotaru – Constantinescu (72 Bratu), Vajushi (89 Buia), Măzărache (62 Saim Tudor) – Diarra (89 Stoica). Antrenor: Nicolae Constantin.

Politehnica: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă (cpt) (84 Okan), Stan – Pușcaș – Serediuc (77 Zaharia), Cristea (84 Derreti), Stoenac (56 Istrate), Corobuță (77 Perivan) – Camara. Antrenor: Costel Enache.

Au arbitrat: Iulian Dima (București) – Gabriel Stroe (Pitești) și Vlad Bârleanu (București).

Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).

Observatori: Horațiu Stănescu (Craiova) și Marcel Savaniu (Brașov).

Detalii

Dată Oră League Sezon
31/07/2021 11:00 Liga 2 2021-2022

Teren

Stadion Ilie Oană
Strada Alexandru Vlahuță 1, Ploiești, România

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
FC Petrolul Ploiești022
ACSM Politehnica Iași000

FC Petrolul Ploiești

2Marian Fernando Huja Fundași
3Bart Adrianus Johannes Meijers Fundași 68'
5Valentin Țicu Fundași
7Armando Vajushi 10 Mijlocași 12'
10Darius Grazian Buia 7 Mijlocași
11Takayuki Seto 24 Mijlocași
12Raul Avram Portari
17Alexandru Saim Tudor 93 Mijlocași 75'
24Silviu Gabriel Pană 11 Mijlocași
24Sergiu Mihai Pârvulescu Fundași
29Sory Ibrahim Diarra 21 Atacanti 45+2'
37Eugeniu Cebotaru Mijlocași
93Simon Moise Măzărache 17 Atacanti
95Mihai Constantinescu 98 Mijlocași
98Mario-George Bratu 95 Mijlocași 83'
83'

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
149
249
337
437
546