FC Petrolul Ploiești vs AFC Dunărea Călărași

FC Petrolul Ploiești vs AFC Dunărea Călărași

vs

Recapitulare

„Lupii” au pierdut meciul disputat, în această seară, pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călărași, oaspeții reușind să se impună la limită, cu golul marcat de către Ciucur (83). Un eșec nedrept și greu de digerat, în condițiile în care echipa lui Viorel Moldovan a dominat autoritar întâlnirea, ratând și câteva ocazii uriașe!

Față de meciurile anterioare, forcingul de debut al „lupilor” nu a venit, la pachet, și cu o modificare a tabelei de marcaj, un prim semn că echipa lui Viorel Moldovan avea nevoie de multă muncă pentru a străpunge reduta adversă.

Dunărea a arătat ca o echipă dispusă să joace totul pe cartea defensivei, s-a apărat cu înverșunare și a acceptat cu stoicism asediul cvasi-total al petroliștilor, reușind să reziste, cu multă șansă, până la pauză. Asta și pentru că, în primele 45 de minute, echipa noastră a ratat o ocazie mare (min 22 – Mendoza, singur la 8 metri, lateral dreapta, n-a reușit să treacă de Kroll) și încă două absolut uluitoare, Ekollo (30 – singur la 3-4 metri, poziție centrală, a trimis cu capul, peste transversală!) și Buhăescu (42 – reluare cu genunchiul, de la 4-5 metri, după o centrare venită de la Roige, în bara din dreapta lui Kroll) dându-le șansa vizitatorilor să intre cu un scor „alb” la cabine.

După reluare, Dunărea a încercat să joace ceva mai mult fotbal, a urcat liniile și, în consecință, a început să fie periculoasă, Avram (60) fiind nevoit să se întindă serios pentru a respinge mingea expediată, de la 20 de metri, de către Tudoran. La cealaltă poartă, un „un-doi” între Nir Lax și Armando Vajushi l-a lăsat pe ultimul într-o poziție excelentă, 14 metri zonă centrală, dar șutul n-a fost suficient de bine plasat pentru a-l învinge pe Krell (67)!

Lucrurile s-au complicat la intrarea în ultimul sfert de oră, pentru că Manolache (75) a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și, automat, pe cel roșu, Petrolul rămânând, astfel, în inferioritate numerică. Salifu a trecut fundaș central, Vajushi a acuzat o accidentare și a evoluat până la final, practic, într-un picior, pentru că schimbări nu mai puteau fi făcute, iar oaspeții au dat lovitura contrar cursului jocului, Ciucur (83) reușind, dintr-un unghi închis, lateral stânga, să strecoare balonul în plasă și să trimită, oarecum neverosimil, cele trei puncte către Călărași!

Petrolul rămâne cu 9 puncte și ratează șansa să urce pe prima poziție a clasamentului, aflându-se, acum, pe treapta a patra a ierarhiei eșalonului secund. Etapa viitoare, echipa noastră va juca în deplasare, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Foto: Cristi Stavri.

FC Petrolul Ploiești – AFC Dunărea Călărași 0-1 (0-0)

Marcator: Ciucur (83).

FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu (72 Poelmans) – Lax – Bratu, Ekollo (72 Matiș), Roige (cpt) (58 Saim Tudor), Vajushi – Buhăescu (64 Salifu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Dunărea: Krell – Varela (46 Tudoran), Șandru (cpt), Wiktorski, Sălceanu – Sîrbu, Ciucur, Cârstocea, Djuric – Bud (63 Calu), Bedea (11 Alcolatse, 83 Zaluschi). Antrenor: Cristian Pustai.

Au arbitrat: Bogdan Dumitrache (București) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Arbitru de rezervă: Ovidiu Robu (Chitila).

Observatori: Mircea Băcescu (Brașov) și Lucian Măiereanu (Brașov).

Cartonaș roșu: Manolache (74).

Detalii

Dată Oră League Sezon
26/09/2020 18:45 Liga 2 2020-2021

Teren

Stadion Ilie Oană
Strada Alexandru Vlahuță 1, Ploiești, România

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
FC Petrolul Ploiești000
AFC Dunărea 2005 Călărași011

FC Petrolul Ploiești

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043