FC Petrolul Ploiești vs CS Mioveni

FC Petrolul Ploiești vs CS Mioveni

vs

Recapitulare

„Lupii” au ieşit cu capul sus din „Cupa României”, confruntarea cu CS Mioveni fiind decisă abia după loviturile de departajare. Argeşenii au fost mai norocoşi şi merg, astfel, mai departe, însă Petrolul a arătat, în această seară, ca o echipă de eşalon superior.

Petrolul a susţinut un examen important în această seară, menit să verifice potenţialul la care se află echipa lui Octavian Grigore la acest moment, în condiţiile unei confruntări oficiale cu un adversar situat pe un palier mai sus pe scara valorică a fotbalului românesc. Iar meciul din această seară a arătat o echipă ploieşteană ce nu i-a fost cu absolut nimic inferioară adversarei, ba, din contră, se poate spune că doar ghinionul a oprit-o din drumul către faza următoare a „Cupei României”.

„Lupii” au început fără trac, aşa încât debutul întâlnirii de pe „Ilie Oană” n-a lăsat să se vadă vreo diferenţă între cele două combatante. Oaspeţii au avut primele oportunităţi, prin Ayza (24) şi Ed. Stoica (26), dar cea dintâi adevărată mare ocazie le-a aparţinut petroliştilor, atunci când Ciocâlteu (28) a scăpat singur, a trimis pe lângă Croitorul, dar Ichim a respins, salvator, de pe linia porţii!

Primii care au lovit au fost, însă, argeşenii, Năstăsie (36) reluând imparabil, cu capul, de la 7-8 metri, după o centrare venită de pe dreapta de la Pirtea. Iar Mioveniul a intrat în avantaj la pauză, deşi, pe finalul primei părţi, petroliştii s-au aruncat spre buturile adverse, dar Ciocâlteu (38) a ratat un vole, iar portarul Croitoru a intervenit in-extremis la „foarfeca” superbă a lui Claudiu Tudor (43).

După pauză, acelaşi joc curajos propus de trupa lui Octavian Grigore, decisă să lupte până la capăt, chiar dacă, din teren, veştile nu tocmai bune au continuat să curgă. Ploieştenii au rămas fără ambii fundaşi centrali, Prunescu şi Frîncu părăsind terenul din cauza unor accidentări, aşa încât Grigore s-a văzut nevoit să improvizeze cu Chindriş şi Olaru în centrul defensivei, forţând, în acelaşi timp, şi atacul, prin introducerile lui Stănescu şi Vintilă.

Petrolul a fost echipa care a avut iniţiativa, dar Arnăutu (53) n-a găsit ţinta cu o lovitură de cap, iar reuşita lui Catană (68) a fost anulat la semnalizarea asistentului Vatamanu. Răsplata a venit, însă, în cel de-al doilea minut al prelungirilor, atunci când VINTILĂ a izbutit, cum-necum, să introducă mingea în plasă şi să împingă partida în prelungiri.

Mioveniul a intrat mai bine în extra-time, iar Neagoe (91) şi Năstăsie (96) au avut două ocazii mari, de fiecare dată Bolboaşă fiind providenţial. Apoi, însă, Petrolul a mutat jocul în jumătatea adversă şi putea închide conturile la ratarea uriaşă a lui Lambru (111 – reluare, din 3-4 metri, peste bară) sau la torpila aceluiaşi junior, din minutul 117, ce a zguduit bara transversală!

S-a ajuns, astfel, la loviturile de departajare, acolo unde experienţa Mioveniului şi-a spus cuvântul. Claudiu Tudor a deschis cu succes seria, apoi Năstăsie l-a imitat, după care au urmat două ratări consecutive, ale lui Ciocâlteu (şut în transversală) şi Gugu („scăriţă” peste poartă). Nini Popescu şi Negoiţă au transformat şi ei, însă, în debutul seriei patru, Velisar a fost ghicit de Croitoru, şi, astfel, Stoica a avut şansa să-şi aducă echipa în avantaj. Iar ultima serie n-a mai schimbat nimic, pentru că Roland Stănescu a înscris, dar a făcut-o, imediat, şi Neacşu, Mioveniul mergând astfel, în optimile de finală.

Drumul Petrolului se opreşte aici în aceată ediţie a Cupei României, dar rămâne lupta cu adevărat importantă din campionat. Iar trupa lui Grigore n-are prea mult timp să respire, pentru că vineri, de la ora 18.45, tot pe „Ilie Oană”, va susţine penultimul joc pe teren propriu din 2017, în compania formaţiei Atletic Bradu.

………………………………………………………………….

FC Petrolul Ploieşti – CS Mioveni 1-1 (0-1), 5-6 după loviturile de departajare

Marcatori: Vintilă (90+2)/Năstăsie (36). La loviturile de pedeapsă au transformat: Cl. Tudor, N. Popescu, Stănescu/Năstăsie, Negoiţă, Ed. Stoica, Neacşu. Au ratat: Ciocâlteu, Velisar/Gugu.

FC Petrolul: Bolboaşă – Catană, Prunescu (51 Stănescu), Frîncu (71 Vintilă), Velisar – Olaru, Chindriş – Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt), Saim Tudor (100 Lambru) – Arnăutu (64 N. Popescu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Negoiţă – Pirtea (102 Neacşu), Florescu (62 Traşcu), Andor (69 Neagoe), Ayza (cpt) (81 Rădescu) – Năstăsie. Antrenor: Gheorghe Mihali.

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Alexandru Midvichi (Bucureşti).

Observatori: Florin Hîncu (Braşov) şi Adrian Matei (Berceni – Ilfov).

Detalii

Dată Oră League
24/10/2017 18:00 Cupa Romaniei

Teren

Stadion Ilie Oană
Strada Alexandru Vlahuță 1, Ploiești, România

Rezultate

ClubScor final
FC Petrolul Ploiești4
5

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043