FC Petrolul Ploiești vs CSM Flacăra Moreni

FC Petrolul Ploiești vs CSM Flacăra Moreni

vs

Recapitulare

Petrolul îşi continuă parcursul în Cupa României, cu victoria obţinută, în această seară, în confruntarea de pe „Ilie Oană” cu Flacăra Moreni. „Lupii” s-au impus cu 3-0, graţie „triplei” lui Alex Ciocâlteu, într-un meci pe care l-au jucat, vreme de aproape o oră, în inferioritate numerică, după eliminarea portarului Mirel Bolboaşă.

Flacăra a părut, la prima vedere, cel mai solid adversar al Petrolului în acest debut de sezon. Morenarii au căutat să menţină echilibrul într-un joc în care, conform obiceiului pe „Ilie Oană”, ploieştenii au preluat din start controlul teritorial, dar, şi din cauza unor dificultăţi pe faza de construcţie, au ajuns ceva mai greu în faţa porţii adverse. Lambru (14), a avut prima şansă, cu un şut ce a ocolit de puţin ţinta, iar Matei (30) şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut, respingând de pe linia porţii la şutul lui Ciocâlteu.

Cu zece minute înainte de pauză, lucrurile păreau să se complice pentru Petrolul, după ce Prunescu a trimis prea încet minge spre propriile buturi, Bolboaşă s-a văzut nevoit să comită un henţ în afara suprafeţei de pedeapsă, pentru a-l bloca pe Ţânţaru. „Lupii” au rămas, astfel, în zece, iar Grigore a trebuit să-l sacrifice pe Arnăutu pentru a-i face loc lui Marinică, însă CIOCÂLTEU (43) a adus liniştea chiar înainte de intrarea la cabine, atunci când a recuperat bine o minge la 20 de metri de buturile adverse, a intrat în careu şi l-a „executat” pe Sârbu.

În avantaj numeric, dâmboviţenii au încercat să pună un pic de presiune în startul părţii secunde, însă, în ciuda unor mici nesincronizări în defensivă, „lupii” s-au închis bine şi i-au ţinut pe adversari departe de buturile lui Marinică. Iar CIOCÂLTEU (70) a fost „one man show”, transformând o lovitură de pedeapsă obţinută tot de el, după un duel cu Parghel, pentru ca, mai apoi, să „închidă” tabela, în minutul 88, cu un şut de senzaţie expediat de la 20 de metri.

Petrolul a obţinut, astfel, calificarea în faza a IV-a naţională a Cupei României, ediţia 2017-2018, şi se apropie, astfel, cu încă un pas de momentul în care vor intra în competiţie şi formaţiile de prim-eşalon. Până atunci, elevii lui Octavian Grigore vor mai avea de trecut un hop, la începutul lunii octombrie, atunci când, cel mai probabil, pe „Ilie Oană” va veni o formaţie de Liga a II-a.

În campionat, Petrolul va susţine următorul meci vineri, de la ora 17.00, pe stadionul „Central” din Buftea, în compania ilfovenilor de la CS Tunari.
…………………………..
FC Petrolul Ploieşti – CSM Flacăra Moreni 3-0 (1-0)
Marcatori: Ciocâlteu (43, 70, 88).

Petrolul: Bolboaşă – Catană, Prunescu (cpt), Antoche, Velisar – Chindriş, Puchea (58 Frîncu) – Lambru (74 Olaru), Ciocâlteu, Şaim – Arnăutu (36 Marinică). Antrenor: Octavian Grigore.

Flacăra: Sârbu – Mocanu (63 L. Plăcintă), Timotei, Matei, Pălimariu – Parghel, M. Plăcintă (cpt) – Ţânţaru (74 Tocan), Rosciugă (54 Ene), Negrea – Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Au arbitrat: Vlad Băban (Iaşi) – Ionuţ Melinte (Iaşi) şi Cosimin Ciuban (Iaşi).

Cartonaş roşu: Bolboaşă (36).

Video

Detalii

Dată Oră League
12/09/2017 19:00 Cupa Romaniei

Teren

Stadion Ilie Oană
Strada Alexandru Vlahuță 1, Ploiești, România

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
FC Petrolul Ploiești123
Flacăra Moreni000

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043