FC Petrolul Ploiești vs Luceafărul Oradea

FC Petrolul Ploiești vs Luceafărul Oradea

vs

Recapitulare

Revenirea pe “Ilie Oană” a fost una de bun augur pentru FC Petrolul, echipa ploieşteană impunându-se la un scor de tenis, 6-2, în confruntarea cu Luceafărul Oradea. “Lupii” au punctat de câte trei ori în fiecare repriză, prin Chindriş, Lumu, Ţigănaşu (2), Oros (autogol) şi Ştefănescu, iar, în prelungiri, Toto Tamuz a irosit o lovitură de pedeapsă.

Contra Luceafărului, echipă care, în ultimele trei runde, reuşise să scoată patru puncte din confruntările cu primele trei clasate, Petrolul a tras la indigo startul meciului cu Aerostar şi, după nici zece minute, avea, deja, un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj. CHINDRIŞ (2) a deschis scorul cu o lovitură de cap expediată din mijlocul careului, după un corner bătut, de pe dreapta, de către LUMU, iar olandezul l-a majorat, atunci când, după o pasă ideală a lui Marinescu, a rămas singur cu Moroz şi a înscris cu o execuţie de fineţe (8).

La fel de repede se putea face 3-0, dacă “torpila” lui Ştefănescu (11), trimisă de la 25 de metri, se ducea câţiva centimetri mai jos şi nu întâlnea transversala porţii orădenilor, dar, imediat, avea să fie 2-1, pentru că Paraschiv (13) a speculat o nesiguranţă a defensivei petroliste şi, cu o reluare, din faţa porţii, a redus din handicap.

ŢIGĂNAŞU (26) a refăcut diferenţa cu un şut la firul ierbii, de la 25 de metri, plasat lângă bara din stânga lui Moroz, după o minge mişcată, la o lovitură liberă, de către Lumu, dar nici de această dată n-a fost suficient pentru ca “lupii” să “ucidă” prematur confruntarea, pentru că Paraschiv (34), un tânăr de 19 ani, a profitat de un nou moment de visare al ploieştenilor şi, scăpat singur, l-a învins pentru  a doua oară pe Tordai.

Pauza consemna, astfel, un avantaj minim în favoarea “galben-albaştrilor”, dar emoţiile s-au risipit la scurt timp după reluare. ŢIGĂNAŞU (53) a făcut “dubla”, cu un şut la colţul lung de la 12 metri, lateral stânga, mingea lovind mai întâi bara înainte să ricoşeze în plasă, şi tot el a avut jumătate de merit la golul de 5-2, cu o centrare trimisă, tare, în faţa porţii orădene, la care “căpitanul” OROS (62) a intervenit nefericit, lăsându-şi fără replica propriul portar.

Ofensiva “lupilor” încă nu se oprise, ŞTEFĂNESCU (75), scăpat singur în stânga, “închizând” setul de tenis, iar prelungirile puteau să aducă şi prima reuşită pentru Toto Tamuz de la revenirea în tricoul ploieştenilor, însă atacantul israelian a executat pe lângă poartă o lovitură de pedeapsă.

S-a terminat 6-2, iar Petrolul atinge, cu acest succes, cota 22 în clasament, după 11 runde, şi urcă, provizoriu, pe treapta a treia a Ligii 2 Casa Pariurilor. În weekend, “lupii” au liber, pentru ca următoarea confruntare să fie tot pe “Ilie Oană”, miercuri, 17 octombrie, de la ora 19.30.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

FC Petrolul Ploieşti – Luceafărul Oradea 6-2 (3-2)

Marcatori: Chindriş (2), Lumu (8), Ţigănaşu (26, 53), Oros (62, autogol), Ştefănescu (75)/Paraschiv (13, 34).

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga, Ţicu, Ţigănaşu – Cruceru, Chindriş – Lumu, Marinescu (cpt), Ştefănescu – Tamuz. Antrenor: Leo Grozavu.

Luceafărul: Moroz – Torişte, Oros (cpt), Baican, Moihedja – Roşu, Chiorean, Codoban, Gunie (30 Prejmer) – Paraschiv, Ţâră. Antrenor: Cristian Lupuţ.

Au arbitrat: Viorel Flueran (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) şi Adrian Păunescu (Rm. Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti).

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Traian Marcu (Sibiu).

Detalii

Dată Oră League Sezon
09/10/2018 19:30 Liga 2 2018-2019

Teren

Stadion Ilie Oană
Strada Alexandru Vlahuță 1, Ploiești, România

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
FC Petrolul Ploiești336
ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu202

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043