FC Unirea Dej vs FC Petrolul Ploiești

FC Unirea Dej vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petroliștii au mers la Dej deciși să obțină victoria care să le securizeze prima poziție a clasamentului și au reușit să-și atingă obiectivul, după un meci în care au avut tăria să întoarcă în favoarea lor o situație ce nu părea, la un moment dat, tocmai încurajatoare. „Lupii” s-au impus cu 3-1, golurile lui Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen) și Silviu Pană (90+2) anulând avantajul pe care gazdele îl luaseră după reușita lui Manole (55, pen.).

Avertizați de faptul că Unirea este o echipă incomodă, mai ales pe teren propriu, elevii lui Nicolae Constantin n-au părut dispuși să riște ceva, dar nici n-au reușit să-și impună superioritatea, într-o primă repriză în care s-a jucat destul de puțin fotbal. Practic, evenimentul principal al primelor 45 de minute a fost acela al accidentării lui Vajushi, albanezul părăsind terenul cu șapte minute înainte de pauză, iar singura situație de gol a fost trecută în dreptul gazdelor, în prelungiri, atunci când Manole a rămas într-o poziție favorabilă, dar șutul său, din careu, a mers direct în brațele lui Avram.

La pauză, Constantin a încercat să ofere un alt suflu ofensivei echipei sale, renunțând la Jarovic pentru mult mai mobilul Saim Tudor, în vreme ce Măzărache a trecut pe postul de vârf împins, și la cinci minute după reluare a apărut și o primă acțiune „tăioasă” a „lupilor, cu cei doi jucători în prim-plan. Măzărache a scăpat spre poarta lui Răilean, a fost faultat, la 18 metri, central, de către Blaj (fază la care, poate, s-ar fi impus mai mult decât cartonașul galben arătat de către „central”, în condițiile în care fundașul gazdelor era ultimul apărător!), însă Saim Tudor n-a profitat, executând lovitura liberă direct în zidul dejenilor!

Imediat, pericolul s-a mutat la cealaltă poartă și defensiva „galben-albaștrilor” a fost surprinsă de o acțiune rapidă a gazdelor. Manole a șutat din mijlocul careului, Huja s-a aruncat în blocaj, iar „centralul” Andrei Florin a considerat că mingea a atins brațul fundașului petrolist, dictând lovitură de pedeapsă! Pe care același Manole (55) a transformat-o fără emoții, aducând-o pe Unirea în avantaj și obligând-o, totodată, pe Petrolul să gestioneze o situație cu care nu prea s-a confruntat în acest sezon, aceea de a fi condusă pe tabela de marcaj!

Reacția a venit prompt, iar Tucaliuc (60) a avut golul de 1-1 în vârful bocanului, dar, rămas singur în careu, după o pasă a lui Bratu, n-a reușit să-l învingă pe Răilean. Portarul gazdelor a închis, apoi, poarta și la ocazia uriașă a lui Saim Tudor (69), cel care a reluat, de la 6-7 metri, în blocajul lui Răilean, însă presiunea tot mai accentuată a „găzarilor” avea să-și arate, până la urmă, roadele.

Petrolul a restabilit egalitatea după o fază fixă, un corner de pe stânga bătut de către Silviu Pană, spre colțul lung, și fructificat de către CONSTANTINESCU (76) cu o lovitură de cap trimisă din marginea careului mic, iar formația noastră a trecut, imediat, în avantaj, CEBOTARU (81) transformând impecabil un penalti, dictat după ce Măzărache a fost faultat de către Rus. Finalul a venit cu o paradă a lui Avram (90), ce a împiedicat golul de 2-2 la o execuție excelentă a lui Chira, dar și cu reușita lui S. PANĂ (90+2), cel care a profitat de o deviere a lui Măzărache, și, cu o reluare din fața porții, a pus capăt emoțiilor, toate cele trei puncte luând, așadar, calea Ploieștiului!

Trupa lui Nae Constantin trece, astfel, cu bine peste un hop important și, cu 21 de puncte, își păstrează avantajul din fruntea clasamentului ierarhiei secunde. În etapa viitoare, formația noastră va juca, duminică, de la ora 11.00, pe „Ilie Oană”, cu o altă nou-promovată, CS Comunal 1599 Șelimbăr.

Unirea Dej – Petrolul Ploiești 1-3 (0-0)
Marcatori: Manole (55, pen.)/Constantinescu (76), Cebotaru (81, pen), S. Pană (90+2).
Unirea: Răilean – Al. Rus, Burdeț (49 Blaj), Kereki, Roș – Militaru, Cătinean (cpt), Ad. Pop (56 Al. Pop) – Frăsineanu (71 P. Popescu), Cocian (56 Chira), Manole (71 Blaj). Antrenor: Dragoș Militaru.
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Lică, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto (60 S. Pană) – Bratu (82 Chindriș), Tucaliuc (60 Constantinescu), Vajushi (38 Măzărache) – Jarovic (46 Saim Tudor). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Andrei Florin (Tg. Mureș) – Ovidiu Timar (Oradea) și George Bogdan Duță (Bacău).
Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel).
Observatori: Dan Jinga (Bistrița) și Radu Bitea (Oradea).

Detalii

Dată Oră League Sezon
25/09/2021 13:00 Liga 2 2021-2022

Teren

Stadionul Unirea Dej
Dej, Cluj, 407166, România

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
FC Unirea Dej011
FC Petrolul Ploiești033

FC Petrolul Ploiești

2Marian Fernando Huja Fundași 53'
5Valentin Țicu Fundași
7Armando Vajushi 93 Mijlocași
11Takayuki Seto 24 Mijlocași
12Raul Avram Portari
17Alexandru Saim Tudor 19 Mijlocași 86'
19Senad Jarovic 17 Atacanti
24Silviu Gabriel Pană 11 Mijlocași 90+2'
24Sergiu Mihai Pârvulescu Fundași
33Marius Chindriș 98 Mijlocași
37Eugeniu Cebotaru Mijlocași 80'
77Cosmin Constantin Tucaliuc 95 Mijlocași
93Simon Moise Măzărache 7 Atacanti
95Mihai Constantinescu 77 Mijlocași 76'
98Mario-George Bratu 33 Mijlocași

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043