Pandurii Târgu Jiu vs FC Petrolul Ploiești

Pandurii Târgu Jiu vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

După trei etape de „secetă”, FC Petrolul a reușit să regăsească gustul victoriei, impunându-se la limită, 1-0, în deplasarea de pe terenul gorjenilor de la Pandurii Tg. Jiu. Succesul „lupilor” s-a conturat cu greutate, venind după autogolul căpitanului gazdelor, Oiță.

Petrolul a obținut cea de patra victorie a sezonului și, conform obiceiului din acest campionat, a făcut-o tot în deplasare. De această dată, pe terenul sintetic aflat în umbra noii arene construite la Tg. Jiu, dar deocamdată nefuncțională, și împotriva unui adversar incomod, în ciuda poziției precare pe care o ocupă în clasamentul la zi al eșalonului secund.

E drept, faptul că amfitrionii au rezistat vreme de mai bine de o repriză a fost facilitat și de jocul lipsit de inspirație, din primele 45 de minute, al „găzarilor”, cei care n-au reușit să construiască în așa fel încât să amenințe la modul serios buturile apărate de către Dinu. În plus, trupa lui Stoican a avut parte, în startul meciului, de încă o accidentare a unui om de bază, Cristi Sîrghi fiind nevoit să părăsească terenul după numai 22 de minute,  fundașul central completând, astfel, o listă a indisponibililor pe care se mai regăseau, înaintea jocului de la Tg. Jiu, Laurențiu Marinescu, Walace da Silva, Petru Racu sau Bogdan Gavrilă.

După reluare, petroliștii au apăsat un pic accelerația și au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. A fost, mai întâi, un șut din lateral dreapta, de la 8-9 metri, al lui Meza Colli (46) respins, de la colțul scurt, de către Dinu, portarul gazdelor salvând, imediat, in-extremis și după o deviere nefericită, spre propriile buturi, a lui Oiță. Faza a continuat, însă, Hamza Younes a insistat la o minge în partea dreaptă și a centrat în fața porții, iar același Oiță a intervenit, încă o dată, neinspirat, mingea scurgându-se în plasă printre picioarele lui Dinu: 0-1!

A fost momentul care avea, de altfel, să decidă soarta meciului, pentru că, până la final, „lupii” n-au reușit să mai puncteze și să închidă definitiv ostilitățile, cum nici gorjenii n-au avut forța să restabilească egalitatea. Petrolul obține, astfel, trei puncte și urcă la cota 15 în acest sezon, ocupând, momentan, poziția a 9-a, cu cinci lungimi în minus, dar și cu un joc mai puțin disputat, față de zona promovării.

Etapa viitoare, echipa noastră va reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Daco-Getica București, ziua și ora de disputare nefiind anunțate, încă, de către FRF.

 Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-0)

Marcator: Oiță (47, autogol).

Pandurii: I. Dinu – Chiș, Vișan, Oița (cpt), Vasilescu – N. Cotolan (76 Kim), Lu Yuefeng, Trancă, Râșnoveanu – Kazuki Takahashi (83 Nichifor), P. Popescu. Antrenor: Adrian Bogoi.

FC Petrolul: R. Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Sîrghi (22 Meza Colli), Manolache – M. Bratu (86 I. Stoica), Cioinac, Mihăescu, Zaharia – Younes (Gnaboyou), Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Arbitru de rezervă: Ionela Alina Peșu (Craiova).

Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Detalii

Dată Oră League Sezon
05/10/2019 12:00 Liga 2 2019-2020

Teren

Stadion Pandurii
Strada Constantin Brâncoveanu 218, Drobeta-Turnu Severin, Romania

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
Pandurii Târgu Jiu000
FC Petrolul Ploiești011

FC Petrolul Ploiești

3Derlis David Meza Colli 33 Mijlocași
6Mădălin Licuță Mihăescu Mijlocași
7Alexandru Zaharia Mijlocași
9Hamza Younes 23 Atacanti
11Ianis Stoica 19 Mijlocași
12Raul Avram Portari
14Ionuț Cioinac Mijlocași
15Alberto Olaru Fundași
19Mario-George Bratu 11 Mijlocași
20Ștefan Nicolae Bărboianu Fundași
23Guy Kassa Gnabouyou 9 Atacanti
28Sergiu Arnăutu Atacanti
30Antoniu Ștefăniță Manolache Fundași
33Cristian Bogdan Sarghi 3 Fundași

Următorul meci

CS Sănătatea Cluj vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Cluj Arena
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11327
21326
31023
41322
51321