Pandurii Târgu Jiu vs FC Petrolul Ploiești

Pandurii Târgu Jiu vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul a câştigat primul joc oficial al anului, impunându-se cu 2-0 în deplasarea de la Tg. Jiu. Scorul a fost stabilit încă din prima jumătate a confruntării, după golurile lui Ghinga (15) şi Puşcaş (35), iar “lupii” au evoluat, vreme de o repriză, în inferioritate numerică, Chindriş văzând cartonaşul roşu chiar înainte de pauză.

Pandurii şi Petrolul au închis, astăzi, etapa cu numărul 22 a eşalonului secund, ploieştenii depăşind cu brio primul examen oficial din 2019. Un joc desfăşurat în condiţii oarecum speciale, la -10 grade şi cu terenul sintetic prezentându-se în condiţii bune deşi, cu câteva ore înainte de start, era acoperit cu zăpadă, dar şi cu o derulare aparte a ostilităţilor.

Petrolul pleca, fără doar şi poate, cu prima şansă, mai ales în condiţiile în care lotul a trecut printr-o remaniere serioasă în această iarnă, şi a reuşit, în cele din urmă, să-şi confirme statutul de favorită. Unul dintre noii veniţi, Robert Moldoveanu (5), a avut prima ocazie a partidei, tânărul jucător reluând imprecis dintr-o poziţie ideală, iar golul a căzut destul de repede, GHINGA (15) profitând de o bâlbă a portarului Mihai Cotolan la o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către grecul Kozoronis.

Pandurii a avut şansa egalării, la lovitura de “cap” a lui Brînzan (23), la care Cezar Lungu, intrat în ultimul moment pe lista de start, a intervenit miraculos, după care, însă, superioritatea “galben-albaştrilor” a devenit tot mai evidentă, ocaziile înmulţindu-se la poarta gazdelor.

Saim Tudor (30) a ţintit butul din stânga lui Mihai Cotolan, cu un şut de la 20 de metri, lateral dreapta, după care portarul gazdelor a avut două parade salvatoare, la loviturile de cap trimise de către Rusu (33) şi Puşcaş (34). Desprinderea a venit, însă, imediat, atunci când, după un corner executat de pe stânga, PUŞCAŞ (35) i-a luat “faţa” lui Mihai Cotolan şi a trimis, cu capul, în plasă, iar, din acel moment, jocul părea a fi doar o formalitate pentru trupa lui Mugurel Cornăţeanu.

N-a fost însă, aşa, pentru că finalul de repriză a venit cu câteva veşti nedorite pentru tehnicianul “găzarilor”. Petrolul l-a pierdut, mai întâi, pe Ghinga (40), marcatorul primului gol acuzând o întindere musculară, dar şi pe înlocuitorul acestuia, Chindriş, cel care, în prelungirile primei reprize, avea să vadă “roşu” direct după o intrare asupra lui Raiciu, judecată, însă, cu prea multă severitate de către “centralul” Cătălin Buşi.

Astfel, Petrolul a trebuit să se reorganizeze, în condiţiile în care o aştepta o jumătate de meci de jucat în inferioritate numerică, iar lucrurile păreau să se complice la scurt timp după pauză, gazdele începând curajos partea secundă. Lungu a intervenit încă o dată excelent, la reluarea din şase metri a lui Bratu (48), iar cinci minute mai târziu Pandurii a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, dictată după un duel între Kozoronis şi Laurenţiu Tudor.

Blejdea (53) a bătut puternic, pe centru, şi, din fericire, balonul a întâlnit transversala şi a ricoşat în aut, iar gazdele s-au “stins” din acel moment, consumându-şi practic, prin această mare oportunitate irosită, ultimele resurse de speranţă.

Chiar dacă, în ciuda ocaziilor, n-au mai înscris, “lupii” au ştiut cum să gestioneze finalul de meci şi să obţină, astfel, o victorie extrem de importantă, cu ajutorul căreia adună 48 de puncte şi se menţin pe poziţia a treia a clasamentului.

De altfel, prima etapă din 2019 nu a adus modificări în partea superioară a ierarhiei, în condiţiile în care primele cinci clasate s-au impus pe linie, find, în continuare, întinde pe lungimea a două puncte.

În runda următoare, Petrolul va debuta în noul an şi pe “Ilie Oană”, urmând să primească vizita celor de la Metaloglobus Bucureşti. Data şi ora de disputare a partidei nu au fost, încă, fixate, Federaţia Română de Fotbal urmând să stabilească, mâine, programul etapei din weekend.

Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-2)

Marcatori: Ghinga (15), Puşcaş (35).

Pandurii: M. Cotolan – N. Cotolan, Brînzan (cpt.), Rob. Gheorghe, Dănescu – Raiciu (50 R. Cristea), Laur. Tudor, Vodă, Trancă (46 Rob. Bratu) – P. Popescu (77 Kim Du Ho), Blejdea. Antrenor: Adrian Bogoi

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Ghinga (43 Chindriş), Cazan, Ţigănaşu – Puşcaş – Marinescu (cpt.), Kozoronis – Saim Tudor, Rusu (82 Arnăutu), Moldoveanu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Cartonaş roşu: Marius Chindriş (45+2).

Au arbitrat: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Ciprian Iovu (Botoşani).

Arbitru de rezervă: Robert Avram (Piteşti).

Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Florin Oglindoiu (Mehedinţi).

Detalii

Dată Oră League Sezon
24/02/2019 11:00 Liga 2 2018-2019

Rezultate

ClubScor final
Pandurii Târgu Jiu0
FC Petrolul Ploiești2

FC Petrolul Ploiești

17Alexandru Saim Tudor Mijlocași
18Valentin Țicu Fundași

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043