Ripensia Timișoara vs FC Petrolul Ploiești

Ripensia Timișoara vs FC Petrolul Ploiești

vs

Recapitulare

Petrolul se întoarce cu toate cele trei puncte dintr-o deplasare complicată, impunându-se la limită, 1-0, pe „Dan Păltinișanu”, în fața Ripensiei Timișoara. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de către Alex Munteanu (28).

Într-o atmosferă dezolantă, animată, atât cât s-a putut, de grupul mic, dar inimos, al suporterilor ploieșteni de pe „Dan Păltinișanu”, Petrolul și-a făcut treaba și a obținut o victorie importantă, cea de-a treia din actuala stagiune a eșalonului secund. Un succes conturat după reușita lui Alex Munteanu (28), rămasă și unica a unei întâlniri controlată de către „galben-albaștrii”, dar nu suficient de convingător încât tabela de marcaj să consemneze un scor mai clar.

Începutul a fost destul de tern, în ton cu atmosfera de pe arena timișoreană, dar, pas cu pas, trupa lui Flavius Stoican a reușit să-și impună superioritatea. E drept, gazdele au fost cele care au creat primul moment de pericol, la „capul” lui Chera (12), ce a ocolit buturile apărate de către Lungu, după care „lupii” au replicat prin Walace (22), tot cu o lovitură de cap ce nu și-a găsit ținta, și au lovit decisiv prin MUNTEANU (28), cel care, cu un șut de la 10-12 metri, lateral dreapta, a făcut inutil plonjonul lui Păduraru.

Imediat, Ripensia l-a pierdut pe Apro (29), eliminat direct după un fault comis, în postură de ultim apărător,  asupra lui Laurențiu Marinescu, așa încât misiunea petroliștilor părea să se simplifice considerabil încă după prima jumătate de oră a întâlnirii. Gazdele n-au renunțat și l-au pus la încercare pe Lungu, autorul unui reflex excelent la lovitura liberă bătută, de la 18 metri, de către Neagu, iar la pauză s-a intrat, în cele din urmă, cu un avantaj minim de partea „găzarilor”.

Petrolul a început partea a doua în jumătatea adversă, hotărâtă să materializeze, cât mai grabnic, superioritatea numerică, iar golul doi putea veni repede, dar Păduraru (50) s-a opus la șutul lui Mihăescu, faza continuând cu o reluare imprecisă a lui Ianis Stoica. Și cum desprinderea a întârziat să se producă, chiar dacă Blănaru (90+2) și Ștefănescu (90+3) au avut ocazii uriașe, finalul n-a fost deloc unul scutit de emoții, dar, din fericire, elevii lui Stoican au reușit să-l gestioneze așa cum trebuie și să treacă, astfel, peste un hop important!

Urmează „dubla” cu Sportul Snagov

Cu această victorie, Petrolul urcă la cota 10 puncte în ierarhia la zi a Ligii 2 Casa Pariurilor, ocupând, deocamdată, o poziție la mijlocul clasamentului, însă și cu un meci mai puțin disputat. Urmează, acum, o „dublă” cu Sportul Snagov, primul meci urmând să se desfășoare în Cupa României, miercuri, 11 septembrie, de la ora 16.30, la Ghermănești, iar cel de-al doilea, în campionat, într-un joc programat să se dispute luni, 16 septembrie, de la ora 18.00, pe „Ilie Oană”.

Ripensia Timișoara – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-1)

Marcatori: Al. Munteanu (28).

Ripensia: Păduraru – Ad. Lungu, Hecsko, Apro, Toma – Fotescu (70 Golda), Neagu (57 Stoi), Călin, Chera – Voinea (83 Popovici), Tudorache. Antrenor: Alexandru Pelici.

FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Walace, Sîrghi (46 Cioinac), Țicu – Mihăescu, Meza Colli – Munteanu (65 Ștefănescu), Marinescu (cpt), I. Stoica – Arnăutu (77 Blănaru). Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Marius Ionuț Bobe (Videle) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova).

Arbitru de rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj Napoca).

Observatori: Mircea Ciglean (Cluj Napoca) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin).

Cartonaș roșu: Apro (29).

Detalii

Dată Oră League Sezon
07/09/2019 19:45 Liga 2 2019-2020

Teren

Stadion Ripensia
Strada Martir Constantin Radu 31, Timișoara 307285, Romania

Rezultate

ClubPrima reprizăA doua reprizăScor final
Ripensia Timișoara000
FC Petrolul Ploiești101

FC Petrolul Ploiești

18Valentin Țicu Fundași

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043