Negocieri cu Constantin Enache pentru funcția de antrenor principal al FC Petrolul Ploiești

În ședința AGA, desfășurată astăzi, a fost aprobată propunerea președintelui Marius Stan, privind numirea lui Constantin Enache în funcția de antrenor principal al FC Petrolul Ploiești. Urmează, așadar, ca oficialul clubului nostru să deschidă negocierile cu Constantin Enache, iar în situația în care se va ajunge la un consens, atunci noul tehnician al „galben-albaștrilor” va fi prezentat pe parcursul săptămânii viitoare.

„Am fost mandatat de către AGA să încep, la modul concret, discuțiile cu Costel Enache și cred că sunt șanse foarte mari să ajungem la un numitor comun. El este plecat, acum, în Anglia, se va întoarce luni în țară, iar mai apoi ne vom vedea la Ploiești. Următorul pas va fi evaluarea lotului, vom decide numele jucătorilor care ne vor părăsi și, în funcție de această listă, vom stabili și venirile. În ceea ce privește coordonatele programului de pregătire, acestea sunt definitivate, cu reunirea lotului pe data de 8 ianuarie și cu două stagii în Antalya, primul între 12-24 ianuarie, iar cel de-al doilea în intervalul 2-14 februarie”, a precizat Marius Stan.

În vârstă de 46 de ani, Constantin Enache este deținător al Licenței UEFA Pro, el începându-și cariera de antrenor în urmă cu aproape nouă ani, pe banca formației la care s-a consacrat ca jucător, Ceahlăul Piatra Neamț. Au urmat CSMS Iași și Dunărea Galați, pentru ca, din august  2015 și până în decembrie 2016, să activeze în cadrul Federației Române de Fotbal, ca antrenor principal al loturilor naționale „U18” și „U19”. La începutul sezonului 2017-2018, Enache a revenit în Liga 1, pe banca lui FC Botoșani, conducându-le, mai apoi, pe Astra Giurgiu și, ultima dată, FC Hermannstadt.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043