O revanşă de luat!

Aşteptarea a luat sfârşit! După aproape trei luni de zile, Petrolul revine pe “Ilie Oană” pentru un meci oficial, cel de astăzi, de la ora 14.00, cu Metaloglobus Bucureşti. O partidă în care trupa lui Mugurel Cornăţeanu nu se poate gândi decât la obţinerea celor trei puncte, absolut obligatorii în cursa promovării.

După o iarnă în care şi-au restructurat lotul din temelii, “lupii” se întorc, astăzi, în faţa propriilor suporteri. Cu un nou “look”, dat de cei 10 jucători veniţi în perioada de pauză competiţională, dar cu acelaşi obiectiv indiscutabil: promovarea în primul eşalon!

Iar startul sezonului de primăvară a fost unul încurajator, cu o victorie obţinută în condiţii speciale la Târgu Jiu, care a scos în evidenţă forţa grupului nou creat în această iarnă. Un rezultat care trebuie, însă, confirmat contra Metaloglobusului, cu atât mai mult cu cât niciuna dintre echipele implicate în lupta pentru promovare nu a călcat greşit, nici în această etapă.

Petrolul nu-i va putea folosi, în această confruntare, pe Sebastian Ghinga, accidentat în jocul cu Pandurii, şi Marius Chindriş, cel care, etapa trecută, a văzut cartonaşul roşu. De asemenea, lipseşte în continuare tânărul Alexandru Stoica, încă nerefăcut după o problemă medicală ce l-a împiedicat să evolueze şi în primul joc oficial al anului.

Partida dintre FC Petrolul şi FC Metaloglobus va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Ionuţ Coza (Cernica-Ilfov) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Chiţoiu Nicolae (Timişoara). Arbitru de rezervă va fi Lucian Andrei Ţiţii (Sibiu), în vreme ce observatori au fost delegaţi Radu Petre (Bucureşti, pentru arbitraj) şi Traian Marcu (Sibiu, pentru organizare).

Cine sunt adversarii

Metaloglobus Bucureşti este autoarea uneia dintre cele mai mari surprize din prima parte a campionatului: victoria cu 1-0 obţinută, în faţa Petrolului, în startul sezonului 2018-2019. Se întâmpla într-un joc disputat la sfârşitul lunii august, pe stadionul “Colentina” din Capitală, unicul gol al întâlnirii fiind marcat, aproape de pauză, de către Ştefan Niculae.

Înfiinţat în 1956, pe lângă fabrica purtând acelaşi nume, Metaloglobus s-a zbătut în eşaloanele inferioare decenii întregi, abia în 2011 făcând pasul către Liga a III-a. La finele sezonului 2016-2017, Metaloglobus promova în Liga a II-a, pe care era să o părăsească, însă, după numai un an, dacă nu ar fi fost salvată de la retrogradare de refuzul celor de la CS Afumaţi de a mai evolua în eşalonul secund.

Nici în acest an bucureştenii nu au o misiune tocmai uşoară, ocupând locul 15 în ierarhia la zi, primul de deasupra liniei supravieţuirii, cu o linie de clasament ce cuprinde 7 victorii, 3 remize şi 12 înfrângeri. Totuşi, în iarnă, Metaloglobus s-a întărit serios, aducându-l la conducerea tehnică pe Laszlo Balint, cel care a terminat prima parte a campionatului în fotoliul de lider cu Sportul Snagov, dar şi transferând o serie de jucători experimentaţi. Printre aceştia şi trei ex-petrolişti, Florin Plămadă, Claudiu Herea şi Gabriel Frîncu, primii doi făcând parte din lotul “galben-albaştrilor” chiar în turul acestei stagiuni.

Lotul de jucători:

Portari: Florin Iacob (26 ani), Robert Geantă (22 ani).

Fundaşi: Florin Plămadă (27 ani), Marius Tomozei (28 ani), Gabriel Frîncu (32 ani), George Caramalău (24 ani), Andrei Sava (28 ani), Raul Negotei (23 ani), Robert Riza (20 ani).

Mijlocaşi: Andrei Lungu (30 ani), Alexandru Neagu (26 ani), Claudiu Herea (29 ani), Robert Vîlceanu (22 ani), Valentin Ghenovici (25 ani), Ovidiu Herea (34 ani), Vlăduţ Vlad (21 ani), Constantin Costache (22 ani), Ştefan Niculae (22 ani).

Atacanţi: Mihei Potecea (28 ani), Sota Mino (24 ani, Japonia).

Antrenor: Laszlo Balint.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115