Oficial: Costel Lazăr revine în familia FC Petrolul Ploiești!

Costel Lazăr va ocupa funcția de director sportiv al FC Petrolul Ploiești, revenind, astfel, alături de echipa al cărei tricou l-a îmbrăcat de aproape 100 de ori în Liga I și pe care, de asemenea, a antrenat-o în prima divizie.

„Am primit propunerea în urmă cu două zile, am acceptat fără să stau pe gânduri, iar de astăzi lucrurile au devenit oficiale. Nu pot decât să fiu bucuros, iar singurul meu gând este acela de a face performanță. Trebuie să aducem Petrolul acolo unde a fost și unde îi este locul, adică în prim-planul fotbalului românesc”, a declarat Costel Lazăr.

În vârstă de 57 de ani, actualul director sportiv al „galben-albaștrilor” a ajuns în curtea Petrolului în 1988, punând umărul, atunci, la promovarea în primul eșalon. Au urmat patru sezoane în Divizia A, timp în care a adunat 94 de meciuri și 39 de goluri marcate, evoluțiile sale în tricoul „galben-albastru” aducându-i și două selecții în prima reprezentativă. Și-a continuat cariera de jucător în Israel, la Hapoel Tel Aviv și Shimshon Tel Aviv, pentru ca, după revenirea în țară, să evolueze în eșalonul secund, pentru Steaua Mizil, Poiana Câmpina, AS Ploiești și AS Midia Năvodari.

După încheierea activității de jucător, Costel Lazăr a îmbrățișat-o pe cea de antrenor, aflându-se pe banca Petrolului atât în postura de „secund”, cât și în cea de „principal”, în 2001, în Liga I. Ulterior s-a dedicat muncii de birou, iar, din 2006, a activat la Astra Giurgiu, tot în funcția de director sportiv.

Bine ai (re)venit, Costel Lazăr!

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043