Pătimim în continuare…

Într-un moment ce-i părea extrem de favorabil, Petrolul n-a reuşit să profite de paşii greşiţi comişi de echipele aflate în zona promovării, pierzând cele trei puncte puse în joc în confruntarea disputată, pe „Ilie Oană”, cu Daco-Getica Bucureşti. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 3-1, toate cele patru goluri ale întâlnirii fiind marcate în prima repriză.

Despre jocul de astăzi n-ar fi prea multe de spus. Doar că „găzarii” au arătat, ca de atâtea ori pe parcursul acestui sezon, că sunt principalii lor adversari, dând cu piciorul şansei de a reintra cât se poate de serios în lupta pentru accederea în primul eşalon.

Daco-Getica, formaţie ameninţată cu retrogradarea, a surprins încă din startul partidei, reuşind să deschidă scorul repede, prin Stancu (17), cel care, după un un-doi cu Nsiah, a rămas singur cu Bolboaşă şi a înscris cu un şut trimis, de la 12-14 metri, lateral dreapta, la colţul scurt. Petrolul a reacţionat potrivit şi părea să aşeze jocul pe un făgaş favorabil, mai ales după ce ARNĂUTU (30) a restabilit egalitatea, punctând cu o lovitură de cap după o centrare venită, de pe stânga, de la Ţigănaşu.

Doar că senzaţia revenirii s-a spulberat rapid, pentru că arbitrul Cătălin Buşi a dictat, cu mare uşurinţă, o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, după un duel aerian între Sarris şi Martin, iar Nsiah (37) i-a readus pe bucureşteni în avantaj. Şi nu doar atât, ci i-a trimis cu totul la podea pe petrolişti, cei care au terminat prima repriză la fel ca un boxer numărat în picioare. Grecu (39) a ţintit transversala cu un şut de la 22 de metri, lateral stânga, şi tot el avea, peste doar două minute, să-l învingă pe Bolboaşă, punctând din interiorul careului, după o pasă a lui Nsiah.

Şi astfel, meciul era practic jucat, pentru că, în repriza a doua, trupa lui Gigi Mulţescu n-a reuşit să răstoarne situaţia pe tabela de marcaj. E drept, s-a jucat într-un singur sens, dar cu multă precipitare, iar atunci când ocaziile clare au apărut, portarul Gavrilaş a intervenit salvator, aşa cum s-a întâmplat la „capul” lui Arnăutu sau la şutul, din apropiere, al lui Moldoveanu.

Petrolul pierde, astfel, cel de-al doilea meci consecutiv pe teren propriu şi rămâne pe locul cinci în clasament, cu 62 de puncte, la patru lungimi distanţă de ultima ocupantă a podiumului, Universitatea Cluj.

În etapa viitoare, „galben-albaştrii” vor merge la Constanţa, pentru jocul cu Farul, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 15.30.

FC Petrolul Ploieşti – ASC Daco-Getica Bucureşti 1-3 (1-3)

Marcatori: Arnăutu (30)/Stancu (17), Nsiah (37, pen.), Grecu (41).

FC Petrolul: Bolboaşă – Olaru, Sarris, Ghinga, Ţigănaşu (65 Ştefănescu) – Chindriş (46 Rusu) – Borţa (80 Ţicu), Marinescu (cpt), Kozoronis, Moldoveanu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Daco-Getica: Gavrilaş (cpt) – Dedu, I. Prodan, Motroc, Muşat – Stancu, Călinţaru, Cârjan (75 Neacşu), Grecu (84 Al. Ilie) – Nsiah, Martin (67 Buştea). Antrenor: Marius Baciu.

Au arbitrat: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) – George Bogdan Duţă (Bacău) şi Cristian Voicu (Focşani).

Arbitru de rezervă: Cristian Moldovean (Sf. Gheorghe).

Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Florentin Barbu (Giurgiu).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639