Patru petroliști convocați la echipele naționale!

Campionatul eșalonului secund intră într-o pauză de două săptămâni, făcând loc acțiunilor pe care le desfășoară, în această perioadă, echipele naționale. Patru dintre jucătorii echipei noastre au primit telegrame de convocare!

Petrolul alimentează naționalele de tineret și juniori, având, în această perioadă, un record de convocări.

Astfel, devenit, deja, un obișnuit al reprezentativei „U21”, căpitanul „lupilor”, Valentin Țicu, a fost selecționat pentru jocurile de verificare cu Finlanda (25 martie, stadionul „Arcul de Triumf”, București) și Maroc (29 martie, Rabat).

La rândul său, Mario Bratu va debuta în naționala „U20”, cea care, de asemenea, are programate două partide amicale. Prima dintre acestea se va disputa chiar la Ploiești, pe „Ilie Oană”, joi 24 martie, de la ora 17.00, în compania reprezentativei similare a Norvegiei (detalii despre bilete aici). Apoi, selecționata pregătită de către Bogdan Lobonț va întâlni, în deplasare, Elveția, meciul urmând să se joace pe 28 martie, la Wil.

În schimb, Sergiu Pârvulescu va trăi emoțiile unui turneu decisiv pentru calificarea la Campionatul European. România „U19” merge în Croația, la Turul de Elită, acolo unde le va avea ca adversare pe Georgia (23 martie), Croația (26 martie) și Islanda (29 martie). Doar prima clasată va obține biletele pentru turneul final ce va fi găzduit de Slovacia (18 iunie – 1 iulie 2022).

În fine, Alin Boțogan va face parte din lotul reprezentativei „U18”, cea care va efectua, în perioada 20-26 martie, un stagiu de pregătire în Turcia. Ocazie cu care va întâlni, într-o „dublă” de verificare, selecționata similară a țării gazdă, meciurile urmând să se dispute pe 23 și 25 martie.

De remarcat faptul că, exceptându-l pe Sergiu Pîrvulescu, jucător aparținând de Kids Tâmpa Brașov, ceilalți trei petroliști sunt descoperiți, crescuți și lansați către fotbalul mare de către FC Petrolul Ploiești!

Felicitări și mult succes tuturor!

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11949
21942
31941
41937
51936