Peste liderul eșalonului doi din Serbia: FC Petrolul – FK Graficar 2-1!

Petrolul rămâne invincibilă în 2020, iar astăzi, după două rezultate de egalitate, a venit și prima victorie a celui de-al doilea cantonament, obținută în fața formației care conduce eșalonul secund al Serbiei, FK Graficar Beograd. O grupare tânără, dar cât se poate de promițătoare, în fapt locul unde Steaua Roșie Belgrad își rodează jucătorii de perspectivă, unii dintre ei cotați, deja, la sume importante pe siteurile de profil.

Cât despre echipa noastră, în condițiile în care, cu nici 24 de ore înainte, disputase un alt test solicitant, cu rușii de la Khabarovsk, prima grijă a staffului tehnic a fost aceea de a găsi echilibrul perfect în alcătuirea formulei de start, ținând cont de oboseala firească și de problemele de natură medicală existente în lot. Iar debutul de partidă i-a găsit pe „lupi” un pic mai relaxați, lucru de care sârbii au profitat, deschizând scorul repede, atunci când Stefan Ficovic (6) l-a învins, din două încercări, pe Raul Avram.

Reacția elevilor lui Costel Enache a fost, însă, una pe măsură, iar după o oportunitate irosită de către Blănaru (8), tot atacantul „galben-albaștrilor” a scos o lovitură de pedeapsă, după o pasă excelentă a lui Nițescu și un fault comis de către „căpitanul” adversarilor, Erakovic. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de către Meza Colli (10), petroliștii instalându-se, mai apoi, la cârma ostilităților.

Până la pauză, Roige (32) l-a „întins” pe Savic cu un șut trimis dintr-o lovitură liberă de la circa 22 de metri, apoi, în partea secundă, centralul armean a întâlnirii i-a iertat pe sârbi de încă o lovitură de pedepsă, după ce Deac a fost faultat în careul advers de către Nikolic (14). Golul victoriei a venit, totuși, aproape de final, la o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către Marinescu, în fața porții, de unde Sîrghi (77) s-a înălțat și a reluat cu capul!

În meciul de astăzi, Costel Enache nu l-a folosit pe Armando Vajushi, indisponibil din cauza unei accidentări, însă l-a avut, din nou, la dispoziție, pe Younes Hamza, revenit după ce, câteva zile, s-a pregătit separat. Iată, însă, formula folosită de către petroliști:

Avram – Bărboianu (36 Țicu), Olaru (75 Constantinescu), Răuță (62 Sîrghi), Manolache (62 Nicolae)- Pierce (62 Enache) – Deac, Meza Colli (75 Younes), Nițescu (75 Marinescu), Roige (46 Bratu) – Blănaru (62 Arnăutu).

Mâine, Costel Enache le va oferi o zi de pauză elevilor săi, urmând ca de luni să reînceapă pregătirile în cea de-a doua săptămână a stagiului de la Side, una care va mai cuprinde încă două jocuri test, înainte de revenirea acasă, cu FK Avangard Kursk (marți) și Metaloglobus București (joi).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913