Petrolul n-a murit, nu o să moară şi, după cum s-a văzut şi în seara asta, are tot dreptul din lume să spere la un viitor strălucit.

Petrolul a promovat în Liga a III-a, dar nu asta este adevărata performanţă, ci aceea că, în doar 10 luni, un proiect plecat de la zero a reuşit să capteze energiile fotbalistice ale unui oraş întreg, a izbutit să facă 14.000 de oameni să umple „Ilie Oană” la un joc cu Tărtăşeştiul şi, mai ales, a făcut să înţeleagă o ţară întreagă că fotbalul adevărat este acela care se joacă acolo unde suporterii se identifică până în măduva oaselor cu echipa lor favorită.

Să nu ne ferim de cuvinte, Petrolul chiar a scris, acum, o nouă pagină de istorie!

* Returul de pe „Ilie Oană” s-a încheiat la egalitate, Tărtăşeştiul reuşind să ofere o replică mai bună decât în urmă cu o săptămână. Oaspeţii au deschis scorul după execuţia senzaţională a lui Leţu (7), cel care l-a surprins pe Marinică cu un şut de la 35 de metri, dar Petrolul a întors tabela după reluare, Vintilă (68 – reluare 8 metri, după centrarea lui Nini Popescu) şi Nini Popescu (87 – scăpat singur cu portarul, l-a driblat pe acesta şi a trimis în plasă) părând să parafeze o victorie logică. N-a fost aşa pentru că, în cel de-al cincilea minut al prelungirilor, Fl. Sandu a găsit colţul din stânga lui Marinică cu un şut plasat, de la 16 metri, şi s-a terminat, astfel, 2-2, rezultat care n-a afectat cu nimic sărbătoarea petrolistă.

Să mai spunem şi că a fost meciul de retragere al lui Cristi Vlad, preşedintele „găzarilor” făcându-le o surpriză tuturor prin decizia sa de a se reactiva special pentru acest joc şi a apărut pe gazon din minutul 84, înlocuindu-l pe „căpitanul” Claudiu Tudor.

Vlad şi-a îndeplinit, astfel, visul pe care n-a apucat să şi-l trăiască atunci când a fost forţat, oarecum, să-şi încheie cariera, acela de a juca măcar 5 minute într-un meci oficial pe noul „Ilie Oană”.

Foto: Libertatea Sport.
………………………………………………………………..
FC Petrolul Ploiești – Dentaș Tărtășești 2-2 (0-1)
Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa: 14.000. Marcatori: Vintilă (68), N. Popescu (87)/ Lețu (7), Fl. Sandu (90+5)
Petrolul Ploiești: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Cl. Tudor (cpt) (84 Cr. Vlad), Chiriță (86 Nițescu) – N. Popescu, Păun (46 Butufei), D. Gheorghe – Stănescu (46 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
Dentaș Tărtășești: Curiman (90 Nedelea) – Micu (74 Costea), Mustafa, M. Sandu (cpt), Badea, D. Tudor – Dobre – Manea (54 Ana), Zaharia, Penescu, Badea – Lețu (85 Fl. Sandu). Antrenor: Marius Stănică.
Cartonașe galbene: Cl. Tudor (11)/ Micu (49), Curiman (61)
Au arbitrat: Bogdan Dumitrache – Ionuț Traian Neacșu (ambii din București) și Cristian Ionuț Măndiță (Tunari)
Observatori: Constantin Ștefan (București), pentru arbitraj și Aurel Ionescu (București), pentru joc.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043