Petrolul – Astra, pentru un loc în semifinalele „Cupei României” / „N-avem nimic de pierdut, ci numai de câștigat!”

Cu trei victorii obținute în jocurile oficiale disputate în 2021, și fără să primească vreun gol, Petrolul se pregătește de meciul etalon al începutului de an. Mâine, de la ora 20.30, pe „Ilie Oană”, formația noastră o va întâlni pe prim-divizionara Astra Giurgiu, miza fiind aceea a ocupării unui loc în semifinalele Cupei României.

Trupa lui Viorel Moldovan continuă să lupte pe două fronturi și, după startul lansat luat în campionat, se pregătește, acum, de un duel cât se poate de interesant în sferturile Cupei României. Pe „Ilie Oană” vine prim-divizionara Astra Giurgiu, o formație care, în ultimii ani, s-a aflat în prim-planul fotbalului românesc, câștigând tot ce se putea câștiga: titlul, Cupa și Supercupa României. Așa încât, chiar dacă, acum, ocupă poziția a zecea în ierarhia la zi a Ligii 1, Astra rămâne un adversar cât se poate de redutabil și, în același timp, un prilej perfect pentru petroliști să-și verifice potențialul actual.

„Va fi un joc foarte important pentru noi, pe care îl abordăm cu un moral foarte bun. Avem un capital de încredere ridicat, după rezultatele din acest început de an, pe care sperăm să-l menținem la cote înalte, pentru că ne dorim să o eliminăm pe Astra și să ne calificăm în semifinale. Jocurile din Cupa României sunt, întotdeauna, imprevizibile, iar eu am mare încredere în băieți. Chiar le-am spus că nu avem absolut nimic de pierdut, ci numai de câștigat, dacă vom reuși să ne calificăm!”, a prefațat antrenorul Viorel Moldovan duelul de mâine seară. „Astra este o echipă foarte bună, cu jucători, interesanți, de calitate. S-au schimbat foarte mult lucrurile și la ei în ultima perioadă și cred că atuul principal al lor este Eugen Neagoe, un antrenor cu mare experiență, care știe să pregătească excelent meciurile”, a continuat antrenorul „galben-albaștrilor”. „Avem anumite probleme de efectiv după meciul de la Tg. Jiu, pe care sper, însă, să le depășim până la ora întâlnirii cu Astra și să pot, astfel, alinia cea mai bună formulă. Va fi, fără doar și poate, un test important pentru noi. Normal că suntem cu gândul la ceea ce trebuie să facem în campionat, dar Cupa României ne dă prilejul să ne măsurăm puterile cu adversari de primă ligă. Important este să ne prezentăm cât mai bine și suntem optimiști înaintea acestei confruntări. Dar, în același timp, trebuie să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ, pentru că întâlnim o formație de prim-eșalon, una foarte bună, și trebuie să ne ridicăm la nivelul ei”, a concluzionat Moldovan.

La rândul său, Valentin Țicu, unul dintre „veteranii” lotului la cei numai 20 de ani ai săi, așteaptă cu încredere duelul de mâine seară. „Am început foarte bine anul, dar ne așteptam la asta, pentru că am făcut o pregătire de iarnă excelentă. Mâine seară vom avea, fără îndoială, un meci greu, așa cum sunt toate, dar trebuie să fim noi, să ne facem jocul nostru și cred că avem șanse mari să ne impunem, chiar dacă întâlnim un adversar dintr-un eșalon valoric superior. Nu ne temem de nimeni și nu cred că există un handicap valoric atât de mare încât el să nu poată fi depășit pe teren”, a spus fundașul stânga al petroliștilor. „Este cel mai important meci al meu și, dacă ne vom califica în semifinale, atunci va fi, pentru mine, cea mai mare performanță de până acum a carierei”, a recunoscut Vali Țicu.

Meciul de mâine seară va începe la ora 20.30 și va fi condus de către o brigadă alcătuită din Andrei Florin Chivulete (București) – George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) și Andrei Constantinescu (București). Arbitru de rezervă va fi Sorin Costreie (Ilfov), iar ca observatori au fost delegați Dan Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) și Dragoș Ionescu (București).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043