Petrolul – CSA Steaua/Totul pentru victorie!

Devenită lideră solitară a eșalonului secund, cu un avantaj de trei lungimi față de următoarea clasată, după trecerea în cea de-a doua jumătate a sezonului regular, formația noastră caută să-și confirme poziția în confruntarea de mâine seară, cu CSA Steaua București. Partida se va desfășura pe „Ilie Oană”, de la ora 19.30.

Întotdeauna meciul următor este cel mai important, indiferent de numele adversarului. Vom întâlni o echipă bună, cu jucători valoroși și cu un antrenor foarte bun, iar pentru noi este și un examen, pentru că, până la momentul de față, n-am întâlnit niciuna dintre primele șase clasate. Am văzut toate meciurile lor, au atacat mereu, fac un presing agresiv, dar au și ei anumite slăbiciuni, pe care cred că le-am găsit și mă aștept ca mâine să profităm de ele”, a prefațat antrenorul „lupilor”, Nicolae Constantin, duelul cu gruparea pregătită de ex-petrolistul Daniel Oprița.

Pentru mine este doar un meci de trei puncte, dar, evident, vom da totul pe teren, pentru că știm că există o rivalitate între suporteri și vom încerca să câștigăm și pentru ei. Atâta vreme cât jucăm acasă și avem publicul în spate ne simțim și mai puternici! Le mulțumim fanilor noștri pentru susținere, pentru că vin după noi pe peste tot prin țară, și îmi doresc din tot sufletul ca la final să fim, din nou, bucuroși cu toții”, a adăugat antrenorul liderului Ligii 2.

Constantin a dezvăluit și care a fost principala problemă cu care s-a confruntat în ultimele zile. „După multe săptămâni, ieri am fost aproape toți la antrenament. Mi-a fost greu, astfel, să-i aleg pe cei 20 de jucători care vor fi pe raportul oficial. Pentru un antrenor este o situație fericită, pentru că are de unde alege, dar eu am avut vreo două nopți în care m-am tot frământat, căutând să iau cele mai bune decizii. Sper că am făcut alegerile corecte!”, a afirmat Nicolae Constantin.

Despre întâlnirea de mâine a vorbit și mijlocașul japonez Seto Takayuki, unul dintre cei mai experimentați jucători din eșalonul secund. „Ne așteaptă un meci greu, important și pentru noi, și pentru suporteri. Sper să vină cât mai multă lume pe stadion, să facem un joc bun și să câștigăm cele trei puncte”, a punctat Seto.

Partida de mâine va începe la ora 19.30 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Iulian Dima (București) – Mircea Orbuleț (București) și Romică Bîrdeș (Pitești). Arbitru de rezervă va fi Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), iar ca observatori au fost delegați Gheorghe Mihalache (Buzău) și Ciprian Anton (Suceava).

Mai jos, înregistrarea integrală a conferinței de presă de astăzi.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043