Pol Roige: „Sper ca lucrurile să revină repede la normal și să le putem oferi suporterilor bucuria promovării!”

Venit în pauza de iarnă la Petrolul, mijlocașul spaniol Pol Roige Rodriguez s-a impus rapid în garnitura de start a „galben-albaștrilor”, fiind titular în toate cele patru meciuri oficiale pe care formația noastră a apucat să le dispute în acest an.

Izolat în casă, la Ploiești, dar cu gândurile către țara natală, acolo unde situația este tot mai dificilă, Pol a vorbit, într-un interviu dat pentru www.fcpetrolul.ro, despre ce a simțit în primele jocuri disputate în tricoul Petrolului, dar și despre primii ani ai carierei sale, împărțiti între cei doi granzi ai fotbalului iberic, FC Barcelona și Real Madrid.

 – Pol, cum ești? Cum te descurci în această perioadă?

 Pol Roige: Vremurile sunt dificile pentru toată lumea, din nefericire. Îmi este destul de greu, pentru că sunt departe de familie și fără să am posibilitatea să fac ceea ce îmi place cel mai mult, adică să mă antrenez și să joc fotbal. Dar, cel mai important lucru este sănătatea! De aceea, trebuie să înțelegem că este nevoie să stăm în casă în această perioadă.

 – Situația este destul de gravă și în Spania. Tu ești din Barcelona, iar o parte a familiei tale locuiește la Mallorca. Ce știi despre ei, cum stau lucrurile acolo?

P.R.: Sunt cât se poate de complicate! De la o zi la alta sunt tot mai multe persoane infectate și, din păcate, tot mai multe decese. Vorbesc mereu cu părinții mei, sunt, desigur, destul de îngrijorați și ei. Ies din casă doar atât cât este nevoie pentru a-și face cumpărăturile necesare.

– Cu ceilalți coechipieri, cu cei din stafful Petrolului, ții legătura?

P.R.: Desigur, suntem în contact permanent. Ne sună antrenorii, se interesează cum ne simțim, iar în fiecare zi ne trimit câte un program de exerciții, pe care să îl facem, fiecare, acasă.

„Sentimentul pe care l-am avut pe <<Ilie Oană>>: incredibil!”

 – Hai să ne întoarcem la fotbal. Ai venit în iarnă la Petrolul și ai fost titular în toate meciurile care au apucat să se joace, trei în campionat și unul în Cupa României. Cu ce impresie ai rămas după aceste partide?

P.R: Cred că ne-am descurcat bine până acum! Avem un grup foarte competitiv și suntem aproape de ceea ce ne-am propus. Dar, desigur, mai avem sunt multe de pus la punct și mai este loc suficient pentru progres.

– Trei dintre meciuri au fost pe „Ilie Oană”. Cum te-ai simțit pe stadionul nostru?

P.R: Adevărul este că de fiecare dată când am intrat pe stadion, sentimentul a fost incredibil. Am avut mulți fani, care ne-au ajutat din plin și nu pot decât să sper că, după ce lucrurile vor reveni la normal, îi vom putea face fericiți. Asta înseamnă, evident, să le oferim promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon.

– Nivelul campionatului cum ți s-a părut?

P.R.: Din ce mi-am dat seama până acum, este unul destul de competitiv. De aceea și fiecare meci este dificil.

– A fost ceva ce te-a surprins?

P.R: Înainte să vin aici m-am interesat și știam destul de multe despre nivelul fotbalului din România. Dar, ce m-a surprins cel mai mult a fost pasiunea cu care se trăiește fotbalul, ceva similar cu ce este în Spana.

– Ai jucat în Suedia înainte să ajungi în România. Ai putea să faci o comparație, fotbalistică, între cele două campionate?

P.R: În primul rând, pentru mine experiența din Suedia a fost cât se poate de benefică, pentru că am jucat în prima divizie, iar acolo am găsit echipe bune și jucători de valoare. Poate că prima divizie suedeză este ceva mai tehnică față de Liga a 2-a din România. Aici este mai mult ritm, mai multă luptă, lucrurile sunt destul de diferite.

– Cum crezi că va continua campionatul?

P.R: Este greu, astăzi, să știm ce va urma, trebuie să vedem cum vor evolua lucrurile. Sper să se încheie cât mai repede această perioadă, să ne întoarcem la normalitate și să continuăm campionatul de acolo de unde a fost oprit.

– Cum crezi că va fi afectat fotbalul de acest coronavirus?

P.R. Sper că nu foarte mult. Vom vedea!

Juniorat între FC Barcelona și Real Madrid

– Ai început fotbalul la academia lui FC Barcelona…

P.R: Cel mai bun loc în care te poți antrena! Faptul că am fost alături de cei mai buni jucători de vârsta mea m-a ajutat să învăț și să progresez zi de zi. Și, firește, jucătorul care sunt astăzi se datorează, în mare măsură, celor șase ani petrecuți acolo.

– Apoi ai trecut la Real Madrid. Care a fost povestea acestui „transfer”?

P.R.: În ultimul an la Barcelona nu am jucat foarte mult. S-a întâmplat să primesc o propunere de la Real, și cum nu eram foarte fericit de modul în care fusesem tratat de către cei de la Barcelona, am decis să merg la Madrid.

– Vreunul dintre foștii tăi coechipieri de la juniori a ajuns în prima echipă la Barcelona sau la Real?

P.R: Unul singur, dintre cei alături de care am jucat în acea perioadă. Este vorba despre Gerard Deulofeu, care a jucat la Barcelona, iar acum este la Watford, în prima ligă din Anglia, după ce a mai fost la AC Milan sau Everton. Am mai avut coechipieri care au evoluat fie în Primera, fie în Segunda Division. Dar nu la Barcelona sau Real! Este foarte, foarte dificil să atingi acest nivel, al primei echipe, la cele două cluburi uriașe.

– Știu că ești suporter al Barcelonei. Cât de des mergeai la meciuri pe „Nou Camp”?

P.R.: Când eram copil, mergeam aproape tot timpul pe stadion împreună cu tatăl meu. Dar, după ce am început să joc la cluburi din afara Barcelonei, nu am mai avut de prea multe ori ocazia să ajung pe „Nou Camp”. Ultima dată cred că am fost în 2016, la un derby local, cu Espanyol.

– La final, un mesaj pentru fanii Petrolului?

P.R: Aveți grijă de voi! Ștați în casă și, în curând, ne vom bucura împreună de victoriile echipei noastre.

Pol Roige Rodriguez

Data nașterii: 28 ianuarie 1994

Locul nașterii: Barcelona

Cluburi la care a jucat: FC Barcelona (juniori), Real Madrid (U17), UE Cornella, Castelldefels, CE Sabadell, RCD Mallorca, Celta Vigo B, Hercules CF, GIF Sundsvall.

39 partide disputate în LaLiga 2 (divizia a doua spaniolă)

80 partide disputate în Segunda B (divizia a treia spaniolă)

12 jocuri disputate în Allsvenskan (prima divizie Suedia)

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826