Politehnica Iași – FC Petrolul 0-0/Punct cu punct!

„Lupii” s-au întors cu un punct de la Iași, după un meci în care oboseala celor două deplasări lungi din ultima săptămână a părut să-și pună amprenta pe evoluția elevilor lui Florin Pîrvu.

Punct cu punct! Așa ar putea fi caracterizat parcursul Petrolului în campionat, după cea de-a patra remiză bifată în ultimele cinci partide din Superliga. A fost, acum, un egal în Copou, genul de meci la capătul căruia nu te poți declara nemulțumit cu rezultatul trecut pe tabela de marcaj, în condițiile în care acest 0-0 a părut să reflecte perfect ceea ce s-a petrecut pe teren.

Papp (7) a trimis mingea în plasă în start meciului, dar granița dintre gol valabil și offsaid a fost de câțiva centimetri, iar VAR-ul a intervenit și a anulat reușita fundașului central al „lupilor”. A fost, în prima repriza, cam singurul moment în care poarta lui Silviu Lung Jr. a fost amenințată, gazdele preluând, treptat, inițiativa. Iar Zima (31) a avut o paradă de excepție la șutul lui Luis Phelipe, din afara careului, reușind să se întindă și să respingă în corner un balon ce căuta colțul lung.

După reluare lucrurile au curs cam după același scenariu. Puține ocazii, o luptă mai degrabă dusă la centrul terenului și, în concluzie, un deznodământ conform cu realitatea.

Cu 15 puncte după desfășurarea a 11 etape, echipa noastră se menține în zona play-off, ocupând poziția a șasea, iar sâmbătă, de la ora 14.00, va reveni pe „Ilie Oană”, pentru întâlnirea cu UTA Arad.

Foto: Denis Grosu

ACS Politehnica Iași – FC Petrolul 0-0

Politehnica: Lung (46 Ailenei) – Bordeianu, F. Ilie, Samayoa (cpt), Ispas – A. Roman (65 Vojtus), Marchioni, Jatoba (46 Belu Iordache) – Gheorghiță, Harrison (46 S. Buș), Figueiredo (77 Ciobanu). Antrenor: Leo Grozavu.

Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Meijers (cpt), Hanca – Diomande (64 Jefferson), Seto – Musi (72 Rădulescu), Jair, Grozav (64 Doua) – Roman. Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonaș galben: Dumitriu (74).

Au arbitrat: Viorel Flueran Nicușor – Valentin Avram și Ionuț Bobe.

Rezervă: Ovidiu Robu.

Arbitru VAR: Sebastian Colțescu.

Arbitru AVAR: Alexandru Filip.

Observatori: Ioan Costin Toma și Viorel Anghelinei.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043