Prima “finală” câştigată: 2-0 la Tg. Jiu!

Petrolul a câştigat primul joc oficial al anului, impunându-se cu 2-0 în deplasarea de la Tg. Jiu. Scorul a fost stabilit încă din prima jumătate a confruntării, după golurile lui Ghinga (15) şi Puşcaş (35), iar “lupii” au evoluat, vreme de o repriză, în inferioritate numerică, Chindriş văzând cartonaşul roşu chiar înainte de pauză.

Pandurii şi Petrolul au închis, astăzi, etapa cu numărul 22 a eşalonului secund, ploieştenii depăşind cu brio primul examen oficial din 2019. Un joc desfăşurat în condiţii oarecum speciale, la -10 grade şi cu terenul sintetic prezentându-se în condiţii bune deşi, cu câteva ore înainte de start, era acoperit cu zăpadă, dar şi cu o derulare aparte a ostilităţilor.

Petrolul pleca, fără doar şi poate, cu prima şansă, mai ales în condiţiile în care lotul a trecut printr-o remaniere serioasă în această iarnă, şi a reuşit, în cele din urmă, să-şi confirme statutul de favorită. Unul dintre noii veniţi, Robert Moldoveanu (5), a avut prima ocazie a partidei, tânărul jucător reluând imprecis dintr-o poziţie ideală, iar golul a căzut destul de repede, GHINGA (15) profitând de o bâlbă a portarului Mihai Cotolan la o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către grecul Kozoronis.

Pandurii a avut şansa egalării, la lovitura de “cap” a lui Brînzan (23), la care Cezar Lungu, intrat în ultimul moment pe lista de start, a intervenit miraculos, după care, însă, superioritatea “galben-albaştrilor” a devenit tot mai evidentă, ocaziile înmulţindu-se la poarta gazdelor.

Saim Tudor (30) a ţintit butul din stânga lui Mihai Cotolan, cu un şut de la 20 de metri, lateral dreapta, după care portarul gazdelor a avut două parade salvatoare, la loviturile de cap trimise de către Rusu (33) şi Puşcaş (34). Desprinderea a venit, însă, imediat, atunci când, după un corner executat de pe stânga, PUŞCAŞ (35) i-a luat “faţa” lui Mihai Cotolan şi a trimis, cu capul, în plasă, iar, din acel moment, jocul părea a fi doar o formalitate pentru trupa lui Mugurel Cornăţeanu.

N-a fost însă, aşa, pentru că finalul de repriză a venit cu câteva veşti nedorite pentru tehnicianul “găzarilor”. Petrolul l-a pierdut, mai întâi, pe Ghinga (40), marcatorul primului gol acuzând o întindere musculară, dar şi pe înlocuitorul acestuia, Chindriş, cel care, în prelungirile primei reprize, avea să vadă “roşu” direct după o intrare asupra lui Raiciu, judecată, însă, cu prea multă severitate de către “centralul” Cătălin Buşi.

Astfel, Petrolul a trebuit să se reorganizeze, în condiţiile în care o aştepta o jumătate de meci de jucat în inferioritate numerică, iar lucrurile păreau să se complice la scurt timp după pauză, gazdele începând curajos partea secundă. Lungu a intervenit încă o dată excelent, la reluarea din şase metri a lui Bratu (48), iar cinci minute mai târziu Pandurii a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, dictată după un duel între Kozoronis şi Laurenţiu Tudor.

Blejdea (53) a bătut puternic, pe centru, şi, din fericire, balonul a întâlnit transversala şi a ricoşat în aut, iar gazdele s-au “stins” din acel moment, consumându-şi practic, prin această mare oportunitate irosită, ultimele resurse de speranţă.

Chiar dacă, în ciuda ocaziilor, n-au mai înscris, “lupii” au ştiut cum să gestioneze finalul de meci şi să obţină, astfel, o victorie extrem de importantă, cu ajutorul căreia adună 48 de puncte şi se menţin pe poziţia a treia a clasamentului.

De altfel, prima etapă din 2019 nu a adus modificări în partea superioară a ierarhiei, în condiţiile în care primele cinci clasate s-au impus pe linie, find, în continuare, întinde pe lungimea a două puncte.

În runda următoare, Petrolul va debuta în noul an şi pe “Ilie Oană”, urmând să primească vizita celor de la Metaloglobus Bucureşti. Data şi ora de disputare a partidei nu au fost, încă, fixate, Federaţia Română de Fotbal urmând să stabilească, mâine, programul etapei din weekend.

Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-2)

Marcatori: Ghinga (15), Puşcaş (35).

Pandurii: M. Cotolan – N. Cotolan, Brînzan (cpt.), Rob. Gheorghe, Dănescu – Raiciu (50 R. Cristea), Laur. Tudor, Vodă, Trancă (46 Rob. Bratu) – P. Popescu (77 Kim Du Ho), Blejdea. Antrenor: Adrian Bogoi

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Ghinga (43 Chindriş), Cazan, Ţigănaşu – Puşcaş – Marinescu (cpt.), Kozoronis – Saim Tudor, Rusu (82 Arnăutu), Moldoveanu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.

Cartonaş roşu: Marius Chindriş (45+2).

Au arbitrat: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Ciprian Iovu (Botoşani).

Arbitru de rezervă: Robert Avram (Piteşti).

Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Florin Oglindoiu (Mehedinţi).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043