Prima piedică pe „Ilie Oană”

Buzăul, echipa care ne-a tot pus probleme în ultimele sezoane, a plecat și de această dată neînvinsă de pe „Ilie Oană”. A fost 0-0, la capătul unui meci de luptă, cu puține reușite, o remiză care, însă, nu schimbă foarte mult configurația din fruntea clasamentului, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular.

Pentru prima dată în acest campionat, elevii lui Nicolae Constantin nu reușesc să câștige toate cele trei puncte într-un joc disputat pe propriul stadion. „Lupii” s-au oprit, astfel, la nouă victorii consecutive pe „Ilie Oană”, după un rezultat care se înscrie pe linia celor consemnate în partidele directe disputate în ultimele două sezoane, Buzăul plecând, de fiecare dată, neînvinsă de la Ploiești. Iar acum, duelul celei mai bune apărări (5 goluri primite Petrolul) vs cel mai bun atac (43 de goluri marcate AS FC Buzău) s-a încheiat fără gol, un rezultat oarecum conform cu modul în care s-au derulat ostilitățile pe parcursul celor 90 de minute.

Practic, s-a jucat destul de „închis”, cu puține ocazii clare de gol. În prima repriză, oaspeții au avut cea mai mare șansă, atunci când Gaitan a țintit, cu un șut de la peste 30 de metri, transversala porții apărate de către Avram, pentru ca petroliștii să treacă pe lângă deschiderea scorului la scurt timp după reluare, la incursiunea lui Boțogan (52) pe partea stângă, juniorul ezitând între o pasă decisivă pentru Jarovic și un șut care să-l păcălească pe Stoian! În rest, multă precipitare de ambele părți, semn că revenirea la ritmul competițional potrivit, după o pauză de aproape trei luni, încă se lasă așteptată.

Cu acest punct, Petrolul ajunge la cota 46 în clasament, socotindu-le și pe cele trei de la Timișoara, ce vor defeni oficiale din momentul în care Federația va omologa rezultatul la „masa verde”, și va avea o misiune aparent facilă în ultima rundă a sezonului regular, pe terenul Unirii Constanța. Data și ora partidei încă nu au fost stabilite, confruntarea urmând să se dispute, cel mai probabil, la Buftea.

* La meciul din această seară a asistat și o grupă de juniori a clubului ucrainean Ruh Lviv. Aflați la un turneu la Brașov în momentul izbucnirii conflictului armat din Ucraina, micuții au rămas în România, iar astăzi au fost prezenți pe „Ilie Oană”. Jucătorii noștri le-au înmânat, înainte de startul partidei, câte o minge, dintre cele oferite, la fiecare meci, de către sponsorul Alexandrion Group, iar la, pauză, juniorii ucraineni au fost primiți cu căldură de către suporterii din peluza „Ilie Oană”. De asemenea, cele două echipe au ieșit cu câte un banner pe teren, mesaje de susținere pentru Ucraina fiind afișate, pe parcursul întâlnirii, și de către suporterii ambelor formații.

** Continuând tradiția inaugurată în prima parte a sezonului, lovitura de start a confruntării de astăzi a fost dată, simbolic, de către un fost jucător important al Petrolului. Astăzi a fost rândul fostului portar Haralambie Ion, cel care a îmbrăcat tricoul „găzarilor” în perioada 1979-1985, inclusiv în prima ligă, iar în 2016 s-a aflat printre cei care au fondat noul Petrolul.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – AS FC Buzău 0-0

Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Prejmerean (65 Tucaliuc), Cebotaru – Constantinescu (81 Bratu), Boțogan (81 Pîrvulescu), D. Gheorghe (22 Saim Tudor) – Jarovic (65 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.

FC Buzău: Stoian (cpt) – Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Al. Munteanu (46 Manea), Gaitan, Cârstocea, A. Lopez (88 Pațurcă) – Cr. Ciobanu, Chică-Roșă. Antrenor: Cristian Pustai.

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Bojan (Tg. Mureș).

Rezervă: Eduard Ioniță (Galați).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826