Primul eșec al verii

Petrolul a pierdut, astăzi, primul meci dintre cele susținute în această vară, 0-1, la Rm. Sărat, cu FC Buzău. Unicul gol al întâlnirii a fost semnat de către Serge Yvan Ekollo, jucător împrumutat, de la „galben-albaștrii”, la trupa buzoiană.

Două dintre formațiile care își propun să atace un loc de play-off în stagiunea ce va începe peste două săptămâni, Petrolul și FC Buzău (ex-Gloria, club care și-a schimbat denumirea și forma de organizare tocmai pentru a putea avea dreptul să promoveze), s-au întâlnit, astăzi, într-una dintre ultimele repetiții ale acestei perioade pre-competiționale. Meciul s-a jucat la Rm. Sărat, pe un teren dificil și o temperatură greu de suportat, lucruri care nu i-au împiedicat pe jucătorii ambelor echipe să evolueze fără menajamente, dând naștere unui duel plăcut, cu multe faze „fierbinți” la cele două porți.

Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost petroliștii, la o fază la care Buia (11) n-a profitat de poziția bună în care a ajuns după o eroare de plasament a lui Ghinga și a trimis, cu capul, în brațele lui Stoian. Dincolo, Avram a respins șutul expediat, din afara careului, de către Cârstocea (22), pentru ca, imediat, Diarra (24) să rateze ținta cu o reluare din preajma porții adverse. Echilibrul s-a rupt după reușita lui Ekollo (28), camerunezul detașat, în această vară, chiar de la Petrolul fructificând, cu un șut din apropierea careului mic, o reluare venită, de pe stânga, de la Ciobanu. Până la pauză „lupii” au avut în mai multe rânduri șansa egalării, dar Saim Tudor (33 – lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, bătută direct pe poartă, la care Stoian a respins în corner), Mejers (38 – „cap” peste poartă, după un corner de pe stânga) și, mai ales, Diarra (41 – minge trimisă, cu capul, în transversală, după o centrare perfectă a lui Țicu) n-au reușit să fructifice oportunitățile apărute.

Jocul a continuat să fie echilibrat și după reluare, fără, însă, să se mai și înscrie, așa încât scorul a rămas cel consemnat din minutul 28. Nițescu (81) a rămas singur pe stânga, dar a tras în blocajul lui Cristian Avram, pentru ca, la rândul lor, buzoienii să fie periculoși la șuturile lui Zamfir (87) și Andronic (89), primul respins, de către Cebotari, de lângă bară, iar cel de-al doilea „explodând” în transversala porții petroliste.

Așadar, cu singurul gol primit în cele șase meciuri de verificare disputate în această vară, trupa lui Nicolae Constantin suferă și singura înfrângere de până acum. Luni după-amiază vom afla programul viitoarei ediții de campionat, iar sâmbăta, de la ora 20.00, pe „Ilie Oană”, vom efectua și ultima repetiție înainte de startul oficial, în compania Concordiei Chiajna.

FC Buzău – FC Petrolul 1-0 (1-0)

Marcator: Ekollo (28).

FC Buzău: Stoian – Oțeliță, Wirtorski, Ghinga, Toma – Mondragon, Cârstocea – Ciobanu, Ekollo, Olteanu – Chică-Roșă. Au mai jucat: Cr. Avram – David, Munteanu, Zamfir, Vârtej, C. Petre, Neacșu, Keita, Andronic. Antrenor: Cristian Pustai.

Petrolul: R. Avram (46 Cebotari) – Pârvulescu (85 Niță), Meijers (70 Olaru), Manolache (60 Huja), Țicu – S. Pană (85 Enache), Cebotaru (46 Seto) – Bratu (85 D. Ilie), Buia (46 Vajushi), Saim Tudor (70 Nițescu) – Diarra (60 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725