Progresul Pecica – FC Petrolul 1-2/Misiune îndeplinită!

Începem cu dreptul aventura în ediția 2023-2024 a Cupei României, “dubla” lui Mihai Roman aducându-ne o victorie la limită în deplasarea de la Pecica!

Cupa României este recunoscută drept competiția surprizelor, o „zicală” pe care „lupii” erau obligați să o contrazică, pe terenul formației de eșalon trei Progresul Pecica. Au reușit prin prisma rezultatului final, 2-1, dar au avut și momente în care au părut surprinși de replica adversarilor.

În linii mari, meciul s-a jucat într-o singură direcție, așa cum era de așteptat spre poarta gazdelor, dar victoria elevilor lui Florin Pârvu s-a conturat cu multă muncă și destule emoții. Tehnicianul „galben-albaștrilor” a schimbat aproape în totalitate liniile față de partidele din campionat, iar debutul de meci a fost unul încurajator, deschiderea de scor venind relativ repede, după ce Mihai Roman (17) a transformat o lovitură de pedeapsă, fază soldată și cu eliminarea lui Roland Wild, autorul unui henț comis, în disperare, pe linia portii!

Doar că misiunea petroliștilor nu a devenit, așa cum părea, și mai facilă, pentru că, pe fondul unei scăderi evidente de turație, amfitrionii au profitat și au restabilit egalitatea chiar înainte de pauză, Abdullahi Nasiru (43) punctând cu o lovitură de cap, trimisă din fața porții!

Lucrurile au reintrat în normal după reluare, repriza a doua fiind controlată cu autoritate de către petroliști. Roman (55) a punctat din nou, trimițând, cu capul, în plasa porții adverse după o centrare venită de la Seniko, iar continuarea a însemnat o sarabandă de ocazii la poarta apărată de către Rafael Zamfir. Însă, Rădulescu (63 și 70) a țintit barele porții gazdelor, Dumitriu (78) nu l-a putut bate pe Arsene, iar Răducan (82) a irosit o lovitură de pedeapsă, șutul său fiind „ghicit” de catre goalkeeperul Progresului.

S-a terminat, astfel, 2-1 și plecăm cu trei puncte în Grupa A a Cupei României. Următorul joc în această competiție va fi pe terenul Chindiei Târgoviște, în jurul datei de 1 noiembrie.

Foto: Sebastian Tătaru

Progresul Pecica – FC Petrolul 1-2 (1-1)

Marcatori: Nasiru (43)/Roman (17-pen, 55).

Progresul: Zamfir – Moraru (77 Novac), Nasiru, Wild, Bodri – Shiaondo, Arsene – Bodri (27 Adamsick, 77 Bănățan), Borcea, Nortey – Bozian (58 Răchită). Antrenor: Dan Stupar.

FC Petrolul: Eșanu – Dumitriu, Pedro (81 Huja), Meijers (cpt), Radu – Jefferson, Diomande (81 Vraciu) – Doua, Jair (60 Rădulescu), Mitrov (46 Grozav) – Roman (73 Răducan). Antrenor: Florin Pirvu.

Au arbitrat: Dan Ștefan Buzarnescu (Craiova) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș) și Mihai Ionescu (Brad).

Rezervă: Adelin Pavel (Olt)

Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Teodor Biriș (Hunedoara).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043