Rapid București – FC Petrolul / Derbiul marilor orgolii

Penultima rundă din acest an a Superligii se închide, mâine, cu „Primvs Derby”, meciul dintre Rapid și FC Petrolul fiind programat să se desfășoare pe Arena Națională, de la ora 19.00.

„Primvs Derby”, sau „Unicul Derby”, genul de meci în care nu mai contează pozițiile din clasament sau problemele de orice natură, își derulează, mâine, un nou episod. „Un meci între două echipe de tradiție, un derbi recunoscut, ca atare de către suporterii ambelor echipe, o confruntare în care nu se ține cont de locul din clasament, de valoarea loturilor, de alte aspect financiare sau nefinanciare, ci doar de ambiție, de hotărâre și de cum înțeleg jucătorii să trateze această întâlnire!”, a caracterizat antrenorul Nicolae Constantin confruntarea dintre Rapid și Petrolul, linie pe care a mers și căpitanul Valentin Țicu.

„Este un derbi în adevăratul sens al cuvântului! Rapid are o echipă foarte bună și a demonstrat asta până acum, pentru că a stat numai în top, dar mâine nu va conta valoarea, ci va fi un meci bazat pe orgoliile jucătorilor și ale suporterilor! Nu există o favorită, va fi un meci tare și sperăm să ieșim învingători. Cred că suntem altă echipă față de întâlnirea din tur, ne-am maturizat, avem mai multă experiență, dar, așa cum am spus, meciul trebuie jucat cu sufletul, pentru orgoliul nostru și pentru fani!”, a punctat Vali Țicu.

Pentru jocul de pe Arena Națională, „lupii” nu au probleme de efectiv, în lot revenind și atacantul Christian Irobiso, cel care și-a ispășit suspendarea de trei partide. Întâlnirea va începe la ora 19.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Sebastian Colțescu (București) – Daniel Mitruți (Craiova) și Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea). Arbitru AVAR: Mircea Orbuleț (București). Observatori: Aron Huzu (Sibiu, pentru arbitraj) și Ion Cățoi (București, pentru organizare).

Înregistrarea completă a conferinței de presă ce a prefațat întâlnirea de mâine poate fi urmărită mai jos.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043