Remiză “albă” la Piteşti

Petrolul a susţinut cel mai elocvent test, de până acum, al acestei perioade a pregătirilor, întâlnind o formaţie de eşalon superior, FC Argeş. A fost şi prima „ieşire la iarbă”, din această iarnă, pentru elevii lui Romulus Ciobanu, meciul disputându-se pe teren normal şi nu pe sintetic, ca până acum, însă calitatea suprafeţei de joc a lăsat de dorit, lucru care, poate, a contribuit şi el la rezultatul „alb” înregistrat în confruntarea din Trivale.

Pentru prima dată în această iarnă având în faţă un adversar de Liga a II-a, şi tot pentru prima dată pe iarbă şi nu pe sintetic, petroliştii nu s-au descurcat deloc rău în duelul cu FC Argeş. E drept, n-au mai avut verva ofensivă din precedentele teste ale iernii, lucru firesc atât timp cât şi calitatea adversarului a fost cu totul alta, dar nici nu se poate spune că s-au aflat vreun moment în inferioritate clară, coordonatele jocului indicând, per ansamblu, un echilibru al raportului de forţe din teren. Nici ocazii de gol n-au fost prea multe, gazdele aflându-se aproape de gol la ratările lui Năstăsie (21), Raul Costin (36) sau Grecu (51), în vreme ce „lupii” au replicat prin Arnăutu (64) sau Ciocâlteu (64, 75).

Altfel, s-a jucat destul de tare, Velisar fiind unul dintre cei care a simţit-o pe proprie piele, mijlocaşul petroliştilor fiind nevoit să părăsească terenul, în minutul 33, după ce a acuzat o lovitură la picior. Iar, după pauză, au apărut şi ceva nervi, la un duel aprig petrecut undeva la centrul terenului, iar, în urma meleului în care s-au schimbat câteva îmbrânceli, Ichim şi Panait au fost eliminaţi, chit că impresia generală a fost că, în cazul fundaşului ploieştenilor, acesta a fost mai degrabă confundat de către „central”, văzând degeaba cartonaşul roşu.

De subliniat şi faptul că, în acest joc, petroliştii au testat şi un jucător nou, mijlocaşul francez Johan Ella-Ella (21 ani), ultima dată component al formaţiei belgiene de eşalon inferior Petro Eisden. Fost, în urmă cu câteva sezoane şi la Delta Tulcea, Ella-Ella a intrat pe teren în minutul 75, fiind înlocuit în minutele de prelungiri cu Lambru, ramânând ca staff-ul tehnic să ia o decizie în privinţa sa.

După jocul de la Piteşti, „lupii” s-au întors în cantonamentul de la Buftea, acolo unde, miercuri, vor susţine un nou test, tot cu o formaţie de eşalon secund, Chindia Târgovişte.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

………………………………………

FC Argeş – FC Petrolul 0-0

FC Argeş: N. Grecu – Oancea, Ciucă, Vișa, Șerbănică – Raul Costin, Tăbăcariu – R. Grecu, Șerban, Năstăsie – Buhăescu. Au mai jucat: Panait, Mihăescu, Martin, David, Cotigă, Tofan, Stoica, A. Popa și Nilă. Antrenor: Emil Săndoi.

Petrolul: Bolboaşă – Antoche, Ichim (60 Frîncu), Olaru – Saim Tudor, Chindriș, Andor (53 Ene), Velisar (33 Ţicu) – N. Popescu (60 Ciocalteu), Arnăutu (73 Cârjan), Păun (75 Ella-Ella, 90+1 Lambru). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826