Remiză cu patru goluri în “9 Mai”

Petrolul a remizat în deplasarea de pe terenul Astrei 2, ultima a acestui sezon de Liga a III-a. A fost 2-2 la capătul unui joc spectaculos, pentru gazde marcând Chipirliu (48) şi D. Gheorghe (89), în vreme ce “lupii” au punctat pe tabelă prin autogolul lui Pahonţu (55) şi reuşita lui Arnăutu (61).

Chiar şi fără să mai prezinte vreo miză reală pentru clasament, meciul din “9 Mai” a ţinut, totuşi, la nivel ridicat cota interesului, asta şi pentru că fiecare dintre cele două echipe avea obiectivul ei de atins în acest duel. Petrolul căuta să răzbune remiza din tur, acel nedrept 0-0 de pe “Ilie Oană”, în vreme ce, dincolo, “satelitul” Astrei îşi propunea să rămână singura echipă neînvinsă de “lupi” în acest sezon. A rezultat, astfel, un joc spectaculos, cu ocazii mari şi multe în prima repriză, dar şi cu patru goluri înscrise după pauză, şi care, până la urmă, s-a încheiat nedecis, ca o prelungire, parcă, a episodului din toamnă.

Petrolul şi-a creat repede posibilitatea deschiderii scorului, Arnăutu (2) punându-l la încercare pe Nedelcovici cu un şut de la 18 metri, respins în corner de portarul gazdelor. Şansa a continuat să-l ocolească pe Arnăutu, la o lovitură de cap ce a întâlnit transversala (8), dar l-a ocrotit, în schimb, pe Mirel Bolboaşă, autorul a două intervenţii decisive, cu ajutorul cărora portarul “galben-albaştrilor” a păstrat tabela nemodificată. Mai întâi la reluarea lui Matei (9), din 8 metri, şi, mai apoi, la penaltiul dictat după un contact între Olaru şi Chipirliu, atunci când a plonjat în stânga sa şi a respins balonul şutat, de către Chiriac (14), de la punctul cu var. Petrolul a replicat cu o ocazie mare a lui Nini Popescu (25), cel care, rămas singur cu Nedelcovici, a plasat pe lângă acesta, dar şi pe lângă poartă, iar la pauză s-a intrat de pe poziţii de egalitate, la capătul unei prime reprize în care singurul lucru care a lipsit a fost golul.

Şi dacă primele 45 de minute au fost rezervate ratărilor, startul părţii secunde a adus şi “sarea şi piperul”. Astra a trecut la conducere după ce CHIPIRLIU (48) a trasat o diagonală, de la 16 metri, lateral dreapta, la colţul lung al porţii apărate de Bolboaşă, însă echilibrul s-a restabilit rapid, PAHONŢU (55) deviind neinsiprat, cu capul, în proprie poartă, la o lovitură liberă bătută de către Velisar.

Petrolul a apăsat acceleraţia şi a răsturnat situaţia, atunci când ARNĂUTU (61) a fructificat imparabil, cu un şut sub transversală expediat din mijlocul careului, centrarea impecabilă trimisă, de pe stânga, de către Ciocâlteu, dar trupa lui Romulus Ciobanu n-a reuşit să ţină de avantaj până la final, pentru că juniorul gazdelor, D. GHEORGHE (89) a stabilit rezultatul final la capătul unui contraatac ce a prins pe picior greşit defensiva “găzarilor”.

Sărbătorim împreună promovarea!

Petrolul mai are un singur meci de disputat în acest campionat, sâmbăta viitoare, acasă, cu SC Popeşti Leordeni (ora 19.30). Vă aşteptăm, aşadar, pe “Ilie Oană” să sărbătorim împreună promovarea, tichetele pentru această confruntare fiind puse, deja, puse în vânzare la casa de bilete a arenei ploieştene (detalii AICI).

Foto: Răzvan Păsărică

…………………………………………………

AFC Astra 2 – FC Petrolul Ploieşti  2-2 (0-0)

Marcatori: Chipirliu (48), D. Gheorghe (89)/Pahonţu (55, autogol), Arnăutu (61).

Astra 2: Nedelcovici – Vârtej, Popescu, Barbir, Ioniţă – Pahonţu (cpt) (81 Banu), Chiriac (76 Culda) – Vâlceanu (57 D. Gheorghe), Matei (69 Şerban), Chipirliu – Gavriliţă. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

FC Petrolul: Bolboaşă – Antoche, Ichim, Velisar – Saim Tudor (77 Catană), Cl. Tudor (cpt) (81 Cârjan), Chindriş, Velisar – N. Popescu (76 Lambru), Arnăutu, Păun (57 Ciocâlteu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Au arbitrat: Alin Gheorghe (Ploieşti) – Doru Nicolae Petre (Bucov) şi Sebastian Păduraru (Ploieşti).

Observatori: Radu Petre (Bucureşti) şi Cătălin Popescu (Ploieşti).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043