Remiză în ultima deplasare a campionatului

Petrolul s-a întors cu un punct din deplasarea de la Slobozia, ultima din acest campionat. S-a terminat 1-1, după ce „lupii” au condus la pauză, cu golul lui Roige (10), iar gazdele au egalat după reluare, prin Lazăr (54).

La ultima apariție pe teren străin în acest sezon, Petrolul a întâlnit, la Slobozia, o echipă gazdă disperată să câștige puncte, în tentativa de a evita retrogradarea directă. Iar miza a părut să-i apese serios pe ialomițeni, în condițiile în care debutul confruntării le-a aparținut elevilor lui Octavian Grigore, cei care au și reușit, repede, să deschidă scorul. E drept, și cu puțin noroc, pentru că, după un „un-doi” între Vajushi și Silviu Pană, mijlocașul albanez a șutat pe direcția lui Gurău, portarul Unirii a respins cu piciorul direct în ROIGE (10), iar mingea a ricoșat în plasă din „căpitanul” petroliștilor: 0-1!

Trupa lui Mihalcea a încercat, mai apoi, să reacționeze, și-a „procurat” câteva cornere și a pus ceva presiune pe Avram, dar portarul „lupilor”, bine protejat și de defensiva din fața sa, a rezistat fără mari emoții. În replică, Silviu Pană (32) a fost aproape de golul desprinderii, cu un șut de la 25 de metri, respins cu greu de către Gurău, iar petroliștii au intrat la cabine la adăpostul unui avantaj minim, dar și fără Armando Vajushi, înlocuit, pe parcursul primei părți, din cauza unei accidentări, cu Saim Tudor.

Repede s-a marcat și după pauză, însă golul a picat, de această dată, în poarta lui Avram. Nu trecuseră zece minute din repriza a doua când, după o lovitură liberă de pe dreapta, bătută în mijlocul careului, masivul fundaș central al amfitrionilor, Gabriel Lazăr (54), s-a înălțat și a înscris cu o lovitură de cap, restabilind echilibrul pe tabela de marcaj: 1-1.

Încurajate de reușită, dar și de veștile bune venite de la Tg. Jiu, acolo unde contracandidata directă, CSM Reșița, pierdea trei puncte, gazdele au început să spere și mai mult, dar Avram (57) și Cebotari (69) au intervenit salvator la șuturile lui  Toma (57) și Adăscăliței (69). Am spus Cebotari pentru că, din minutul 67, Tavi Grigore s-a văzut nevoit să schimbe între buturi, forțat de accidentarea lui Avram, cel care, lovit în picior de către Moldovan, n-a mai putut continua partida!

Silviu Pană (71) a fost aproape, din nou, de o reușită demnă de genericele TV, cu un șut de la aproape 50 de metri la care Gurău s-a repliat și a respins in-extremis, după care gazdele au avut, în trei rânduri, șansa să treacă în avantaj. Cebotari (76) a salvat, de sub transversală, la lovitura de cap a lui Adăscăliței, apoi Danciu (83) a țintit butul din stânga portarului „lupilor” cu un șut de la 18 de metri, lateral stânga, iar, în prelungiri, Cebotari a avut, din nou, o intervenție excelentă, securizând, practic, remiza!

Cu punctul de la Slobozia, Petrolul își păstrează locul din fruntea Grupei B de play-out, iar etapa viitoare va sta. „Găzarii” mai au un singur meci de jucat în acest campionat, pe 8 mai, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău.

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri.

Unirea Slobozia – FC Petrolul Ploiești 1-1 (1-1)

Marcatori: Lazăr (54)/Roige (10)

Unirea: Gurău – R. Ghiță, I. Dinu (46 Danciu), Lazăr, Ibrian – Trașcu, Suciu – V. Ciobanu (90+3 R. Dorin), Adăscăliței, C. Toma – Moldovan (80 Năstase). Antrenor: Adrian Mihalcea.

FC Petrolul: Avram (67 Cebotari) – Olaru, Lică, Huja (65 Ekollo), Țicu – Mondragon – Constantinescu, S. Pană, Roige (cpt), Vajushi (30 Saim Tudor) – Buhăescu (65 Arnăutu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Călin Cimpoieru (Lugoj).

Arbitru de rezervă: Cristian Georgescu (București).

Observatori: Veronel Silviu Ioan (Galați) și Lucian Cîrjă (Constanța).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043