Restart în cursa pentru promovare!

Cinci meciuri precum cinci finale! Asta îi așteaptă pe petroliști în finalul acestui sezon regular, cinci obstacole care trebuiesc, obligatoriu, depășite pentru calificarea în play-off și, automat, continuarea cursei pentru promovare. Mâine, pe „Ilie Oană”, de la ora 19.00, Petrolul reia lupta pentru Liga 1, cu o confruntarea cu Metaloglobus București, o potențială contracandidată la ocuparea unui loc între primele șase ale ierarhiei eșalonului secund.

În condițiile în care, de la locul unu și până la poziția a 12-a a clasamentului, toată lumea își poate face calcule pentru accederea în play-off, Petrolul este obligată, practic, să aibă un parcurs fără greșeală până la finalul lunii martie, pentru a nu-și periclita obiectivul propus. Mâine, „lupii” au de trecut primul hop dintre cele cinci rămase, și își doresc să ia un start lansat în sezonul de primăvară, care să confirme forma bună arătată în acest început de an.

„Trebuie să începem foarte bine și să obținem punctele necesare pentru ca, la finalul acestor cinci meciuri, să fim calificați în play-off. Așa cum se spune, cea mai grea partidă este prima care urmează, cea cu Metaloglobus în cazul nostru, o echipă cu jucători experimentați, de calitate. O formație care, practic, nu are absolut nimic de pierdut, și care te poate încurca, dacă nu o tratezi cu atenția maximă”, a spus Viorel Moldovan.

„Le-am spus jucătorilor mei că, de multe ori, este mai interesant să vii de departe, de jos, și să urci, decât să fii acolo, sus, și să te temi că o să risipești ce ai strâns! Trebuie să jucăm fără teamă, așa cum am făcut-o și cu Iașiul, să confirmăm acea prestație bună și am mare încredere că vom reuși acest lucru. Starea de spirit este foarte bună, băieții s-au pregătit exemplar și așteptăm cu mare încredere această partidă”, a continuat antrenorul „galben-albaștrilor”.

„Am început bine anul, se vede o schimbare, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să rămânem echilibrați, să fim precauți, să găsim echilibrul necesar între a ataca și a ne apăra foarte, foarte bine! Punctele sunt cele mai importante în momentul de față și sunt convins că, odată cu câștigarea jocurilor, băieții vor prinde tot mai multă încredere. Campionatul este foarte comprimat, sunt în jur de 10 echipe care pot emite pretenții la un loc de play-off. Noi venim de departe, am risipit destul de multe puncte în toamnă, dar le-am spus jucătorilor că trebuie să se gândească doar la fotbal. Presiunea o iau eu, în totalitate, asupra mea! Eu sunt responsabil de rezultat, de joc, ei trebuie doar să intre determinați pe teren și să aplice tot ceea ce am lucrat la antrenamente”, a concluzionat Moldovan.

La rândul său, principalul marcator al „galben-albaștrilor” din acest sezon, cu cinci reușite, Armando Vajushi, este încrezător înaintea reluării campionatului. „O să fie un meci greu, dar trebuie să câștigăm și să rămânem acolo, în lupta pentru promovare. Va fi o luptă foarte dificilă, însă cred că avem o echipă nu bună, ci foarte bună, și dacă o să o învingem pe Metaloglobus, atunci o să avem șanse mari”, a afirmat Vajushi. „Avem un moral bun, mai ales după victoria cu Politehnica Iași, dar nu numai noi, jucătorii, ci și toți cei din jurul echipei. Sunt convins că și fanii sunt mai încrezători, iar dacă am fi avut suporterii în tribună, atunci, cu siguranță că ne-ar fi fost mult mai ușor în lupta pentru promovare. Liga a doua este, poate, mai grea decât Liga 1, însă așa se întâmplă peste tot, și în Albania, și în Italia, dar sperăm ca, din sezonul următor, să jucăm în primul eșalon”, a conchis mijlocașul albanez.

Meciul de mâine seară, ultimul al rundei cu numărul 16, va începe la ora 19.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Kovacs Szabolcs (Carei) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga, Dâmbovița). Arbitru de rezervă va fi Marius Chițu (Târgoviște), iar ca observatori au fost delegați Fevronia Ion (Craiova) și Dorinel Dincă (Călărași).

Mai jos, declarațiile complete, în format video, oferite de către Viorel Moldovan și Armando Vajushi.

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639