S-a stins din viață Camil Oprișan!

Început de an trist pentru familia petrolistă! S-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, Camil Oprișan, una dintre figurile emblematice ale istoriei clubului nostru.

Component al generației care, din postura de campioană a României, disputa, în 1966, cele trei întâlniri cu FC Liverpool din cadrul Cupei Campionilor Europeni, Camil Oprișan a fost strâns legat, de-a lungul vieții, de culorile „galben-albastre”. A fost jucător și, în mai multe rânduri, antrenor al primei echipe, descoperitor de talente și mentor al multor generații de jucători, precum și șef al Centrului de Copii și Juniori al FC Petrolul Ploiești.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Odihnește-te în pace, Camil Oprișan!

Cifrele carierei

Născut pe 15 septembrie 1947, la Bacău, Camil Oprișan a început fotbalul la juniorii Petrolului Ploiești, prima legitimare datând din 1961. La vârsta de 16 ani și jumătate a debutat în Divizia A, într-un meci FC Petrolul Ploiești – Crișul Oradea (3-1, 29.03.1964), cochetând, în același timp, cu loturile naționale juvenile, bifând șapte prezențe în reprezentativa de tineret.

Pentru Petrolul a evoluat, cu excepția sezonului 1965-1966, în care a jucat la Siderurgistul Galați, până în 1973, totalizând 143 prezențe oficiale (127 în primul eșalon), precum și opt goluri marcate. Ultimul joc în tricoul „galben-albastru” l-a disputat pe 29 iunie 1973, 1-1 cu Metalul București în sferturile de finală ale Cupei României, ulterior transferându-se la Gloria Buzău, acolo unde și-a incheiat, de altfel, cariera, în 1979.

Din 1980 a  debutat în antrenorat, pe banca Chimiei Brazi, pentru ca, în 1983, timp de trei luni, să ocupe funcția de antrenor principal al Petrolului, înlocuindu-l pe Viorel Mateianu. A fost, de asemenea, antrenor secund al „găzarilor” în cinci mandate diferite, lucrând cu Viorel Mateianu, Constantin Moldoveanu, Virgil Dridea, Ion Andone și, din nou, Virgil Dridea, pentru ca în ultima perioadă a activității să treacă în aparatul administrativ al clubului, fiind director adjunct, director de scouting sau șef al Centrului de Copii și Juniori.

*Datele statistice ne-au fost furnizate de către domnul Răzvan Frățilă.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043