Start cu dreptul!

Start cu dreptul! Petrolul a câstigat, pe “Ilie Oana”, meciul de debut în Liga 3, 3-1 (0-1) cu Viitorul Domnesti. Pentru echipa noastra au marcat Arnăutu (50), Ciocâlteu (75) si Lambru (78), golul oaspetilor fiind înscris de Andronache (23).

Primul contact cu cel de-al treilea eşalon a fost unul fericit pentru trupa lui Octavian Grigore, “lupii” reuşind să întoarcă, după pauză, soarta confruntării cu Viitorul Domneşti. Petrolul a suferit vreme de 50 de minute, dar nu neapărat ca mod de exprimare în teren, pentru ca controlat din start ostilităţile, ci, din nou, din cauza numeroaselor oportunităţi irosite în faţa porţii adverse.
Doar în primele 20 de minute ploieştenii au ratat patru-cinci ocazii mari, dintre care cea a lui Arnăutu, plecat singur spre buturile oaspeţilor, a fost chiar uriaşă, şi, aşa cum nu de puţine ori se întâmplă în fotbal, Viitorul a dat lovitura la prima acţiune de atac, Andronache (23) punctând, din faţa porţii, după o acţiune purtată, pe flancul stâng, de către Cârjan.
Oaspeţii au rezistat în avantaj până la pauză, însă, după reluare, efectele “tăvălugului” petrolist au început să devină vizibile şi pe tabela de marcaj. ARNĂUTU (50) a semnat egalarea, cu o reluare din preajma liniei porţii, după o lovitură liberă bătută de Claudiu Tudor şi o recentrare a lui Chiriţă, iar intrarea lui CIOCÂLTEU a redinamizat ofensiva, mijlocaşul aducându-i pe “lupi” la conducere cu un sfert de oră înainte de final, cu un şut din interiorul careului.
Trei minute mai târziu, LAMBRU (78) a fructificat, din faţa porţii, o pasă perfectă venită, de pe dreapta, de la Catană, lămurind, astfel, ecuaţia învingătoarei, Petrolul pornind cu dreptul într-un sezon în care are drept obiectiv promovarea în cel de-al doilea eşalon.
Etapa viitoare, Petrolul va juca, în deplasare, pe terenul lui Sporting Roşiori, echipă care, în prima rundă, s-a impus şi ea tot cu 3-1, pe terenul Concordiei Chiajna II. În celelalte jocuri din Etapa I a Seriei a III-a s-au consemnat rezultatele: Flacăra Moreni – FC Aninoasa 3-2, AFCM Alexandria – SC Popeşti Leordeni 3-1, Atletic Bradu – CS Mioveni II 3-0, Voinţa Turnu Măgurele – AFC Astra 2 1-0. Partida CS Tunari – Urban Titu se va disputa marţi.
……………………………….
FC Petrolul Ploiești – ACS Viitorul Domneşti 3-1 (0-1)

Marcatori: Arnăutu (50), Ciocâlteu (75), Lambru (78)/ Andronache (23)
FC Petrolul: Bolboașă – Catană, Antoche, Chiriță (51 Prunescu), Velisar – Chindriș – Lambru, Saim, Cl. Tudor (cpt) (80 D. Gheorghe), N. Popescu (67 Ciocâlteu) – Arnăutu (61 Puchea). Antrenor: Octavian Grigore.

ACS Viitorul Domneşti: Vâlceanu – Fărâmă, Paraschivoiu (86 Paturcă), Rădulescu, Dobrescu (cpt) – Tudor (80 Buliga) – Bărbulescu, Cârjan, Dumitrescu (46 Iordănescu), Mărgărit – Andronache (78 Iftinca). Antrenor: Virgil Andronache.

Cartonașe galbene: Arnăutu (42), Lambru (52)/ Dobrescu (15), Rădulescu (53).

Au arbitrat: Constantin Alin Olaru – Marius Badea (ambii din Râmnicu Vâlcea) și Ovidiu Dorobanțu (Olanu – Vâlcea).

Observatori: Petrică Burcea (Giurgiu) și Andrei Simion (Bucureşti).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043