Start în 2020!

După fix o lună de pauză, „lupii” s-au întors la antrenamente, prima ședință de pregătire a anului desfășurându-se, astăzi, pe „Ilie Oană”.

La primul apel al noului staff tehnic, alcătuit din Costel Enache (antrenor principal), Cătălin Munteanu (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor pentru portari) și Alessandro Cittadino (preparator fizic), au răspuns prezent 18 jucători, aproape toți dintre cei care au călcat, astăzi, pe „Ilie Oană”, făcând parte din efectivul „galben-albaștrilor” și în prima parte a sezonului:

Portari: Raul AVRAM; Cristian APOSTOLACHI.

Jucători de câmp: Alves da Silva WALACE; Alberto OLARU; Valentin ȚICU; Antoniu MANOLACHE; Cristian SÎRGHI; Laurențiu MARINESCU; Ianis STOICA; Alexandru Saim TUDOR; Mario BRATU; Robert-Daniel ENACHE; Gabriel DEAC; Hamza YOUNES; Sergiu ARNĂUTU; Ștefan BLĂNARU;  Adrian NICOLAE (17 ani/fundaș central; CCJ FC Petrolul Ploiești) și Mihai NIȚESCU (18 ani, mijlocaș; Petrosport Ploiești).

Așa cum se poate remarca, singura noutate a reprezentat-o apariția tânărului Mihai Nițescu (18), internaționalul de juniori ce a evoluat, ultima dată, pentru Petrosport Ploiești. De menționat și că mijlocașul paraguayan Derlis David Meza Colli a absentat motivat, el urmând sa revină în țară în cursul zilei de mâine.

Desigur, efectivul petroliștilor va primi întăriri în aceste zile, chiar în cursul după-amiezii fiind așteptat să sosească mijlocașul argentinian Leonel Pierce (26 ani), fotbalist ce a evoluat, în turul campionatului, pentru FC Botoșani. Aproape de a ajunge la un acord cu formația noastră mai sunt portarul Miguel Santos (25 de ani), cel care în toamnă a jucat pentru Academica Clinceni, acolo unde a fost împrumutat de la Astra Giurgiu, și mijlocașul stânga Armando Vajusi (28 ani), un fost internațional albanez, care a trecut, în cariera sa, pe Litex Lovech, Chievo Verona, AS Livorno, Pro Vercelli, Avelino și, ultima dată, KF Teuta.

În ceea ce privește lista despărțirilor, o serie de jucători nu mai intră în vederi pentru restul sezonului: Cezar Lungu, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Alexandru Zaharia, Alexandru Munteanu, Cătălin Ștefănescu, Ionuț Cioinac, Mădălin Mihăescu și Guy Gnabouyou. „Este un moment care, personal, nu-mi place deloc, acesta al despărțirilor, pentru că în spatele fiecarei rezilieri se ascunde și o poveste de viață! Trebuie, însă, să judecăm realist și am preferat să facem această remaniere pentru că vrem să le redăm oamenilor speranța în ceea ce privește lupta pentru promovare. Vor veni maxim șase jucători, toți sunt străini, sperăm să ajungă toți până duminică, la ora plecării în cantonamentul din Antalya”, a precizat președintele clubului, Marius Stan.

Iată și coordonatele pregătirii din această iarnă:

08 ianuarie – 11 ianuarie: Ploiești.

12 ianuarie – 24 ianuarie: Belek (Turcia).

Jocuri de verificare stabilite: vs BSC Budaorsi (18 ianuarie; Ungaria, Liga 2); BFC Siofok (21 ianuarie;Ungaria, Liga 2)

25 ianuarie – 01 februarie: Ploiești.

Jocde verificare: vs Turris Tr. Măgurele (30 ianuarie)

02 februarie – 14 februarie: Side (Turcia);

Jocuri de verificare stabilite: vs FC Nizhniy Novgorod (4 februarie; Rusia, Liga 2); FC SKA Khabarovsk (7 februarie; Rusia, Liga 2); FK Graficar Beograd (8 februarie; Serbia, Liga 2).

15 februarie – 23 februarie: Ploiești;

Medicul Laurențiu Bulata revine alături de petroliști

Începând de astăzi, staff-ul medical al echipei noastre va fi condus de către medicul Laurențiu Bulata. Binecunoscut specialist în medicină sportivă, Laurențiu Bulata și-a legat, mare parte din activitatea profesională, de către FC Petrolul Ploiești, aici unde a mai activat vreme de mai bine de 20 de ani, între 1987 și 2009.

Mesaj în memoria lui Marcel Catinca!

Suporterii prezenți la reunirea echipei nu l-au uitat pe fostul golgheter al Petrolului, Marcel Catinca, plecat dintre noi, ieri, la vârsta de doar 56 de ani, Peluza I „Ilie Oană” afișând un mesaj în memoria sa.

Pentru cei care vor să-și aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit este depus la Catedrala Sf. Ioan Botezătorul din Ploiești, în vreme ce procesiunea funerară se va derula mâine.

Foto: Cristian Stavri

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725