Start în 2021!

După o lună de vacanță, petroliștii s-au reunit, astăzi, începând pregătirile pentru un sezon de primăvară în care trebuie să găsească drumul către primul eșalon.

Petroliștii au început treabă cu gândul la promovare, fiind conștienți că au nevoie de o pregătire cât mai bună și un parcurs fără greșeală în cele șase etape care au mai rămas de disputat din sezonul regular, pentru a putea, mai apoi, în play-off, să continue cu șanse mari lupta pentru accederea în primul eșalon.

„Ne-am reunit destul de devreme, față de alți ani, dar am avut o vacanță suficient de mare, iar acum trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru ceea ce ne va aștepta în această primăvară. Va fi o perioadă foarte importantă, aceasta a acumulărilor, și cred că avem timpul necesar pentru a pune la punct atât latura fizică, cât și pe cea tehnico-tactică. Trebuie să începem foarte bine sezonul de primăvară și suntem obligați, practic, să câștigăm primele trei jocuri, ca să ne luptăm apoi, pentru play-off și pentru promovare”, a spus Viorel Moldovan.

Mai sunt doar șase meciuri de disputat în sezonul regular, dar toate sunt extrem de importante și vor fi hotărâtoare pentru viitorul echipei. Suntem obligați să le câștigăm, pentru că obiectivul nostru este promovarea”, a fost, și mai tranșant, președintele Costel Lazăr.

La primul antrenament al anului, ce s-a derulat pe „Ilie Oană”, sub comanda lui Viorel Moldovan și a staffului său au fost prezenți 27 de jucători:

Portari: Raul Avram, Giorgi Kitanov, Flavius Bodea

Jucători de câmp:

Alberto Olaru, Ștefan Bărboianu, Bart Meijers, Andrei Răuță, John Steven Mondragon, Adrian Nicolae, Antoniu Manolache, Valentin Țicu.

Pol Roige, Nir Lax, Serge Yvan Ekollo, Alexandru Saim Tudor, Robert-Daniel Enache, Mihai Nițescu, Vlad-Adrian Bogdan, Manuel Botic, Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Silviu Pană, Rafael Popovici.

Valentin Balint, Vasile Buhăescu, Steve Leo Beleck, Sory Ibrahim Diarra.

Astăzi a sosit și Amidu Salifu, în vreme ce Armando Vajushi, Marian Huja, Bryan Mendoza, Joeri Poelmans și Nicolai Cebotari vor intra, treptat, de zilele următoare, în programul de pregătire al „galben-albaștrilor”.

Ștefan Bărboianu și Silviu Pană, primele noutăți

Singurele noutăție ale primului antrenament le-au reprezentat, astfel, aparițiile lui Ștefan Bărboianu (32 ani) și Silviu Pană (29 ani). Ambii au evoluat, ultima dată, pentru Turris-Oltul Tr. Măgurele, iar în această iarnă au semnat angajamente cu formația noastră, pe durata a unui an și jumătate.

În cazul lui Bărboianu este vorba, practic, de o revenire în tricoul „galben-albaștrilor”, experimentatul fundaș dreapta bifând 24 de prezențe pentru Petrolul, în stagiunea 2019-2020. „Mi-am dorit foarte mult să mă întorc și, bineînțeles, am primit cu inima deschisă propunerea de a reveni aici. Sunt dornic de muncă și va urma, din punctul meu de vedere, cea mai importantă perioadă, aceea a pregătirilor. Trebuie să punem cu toții osul la treabă, să ne perfecționăm, iar dacă vom fi sănătoși, atunci sunt convins că lucrurile vor merge foarte bine în campionat. Mai sunt șase meciuri de jucat din prima fază, pe care trebuie să le câștigăm, să intrăm în play-off și apoi să ne luptăm pentru promovare”, a declarat Ștefan Bărboianu.

La rândul său, Silviu Pană a spus că a ales Petrolul pentru că i s-a oferit șansa să joace la o echipă importantă a fotbalului românesc. ”N-am avut ocazia, până acum, să evoluez pentru un club cu tradiție, așa cum este Petrolul, și de aceea am acceptat fără rezerve propunerea de a veni la Ploiești. Nu îmi cunosc, încă, foarte bine coechipierii, dar știu că trebuie să fim o echipă unită și puternică. Lupta pentru promovare va fi foarte strânsă, nu există nicio favorită certă, dar avem nevoie de un start cu dreptul, să câștigăm primul meci, iar apoi să legăm victoriile”, a afirmat mijlocașul central.

Altfel, oficialii „lupilor” mai au în vizor câțiva jucători, cu care, în perioada următoare, să completeze lotul. „Așa cum am mai spus, nu trebuie să bulversăm lotul, ci să găsim elementele de care avem cu adevărat nevoie. Pe Fane Bărboianu l-am vrut și în vară, însă el apucase să plece până am venit eu, iar în ceea ce-l privește pe Silviu Pană, el are profilul pe care îl căutam, acela al unui mijlocaș cu experiență și rutină la nivelul primelor eșaloane. Ne mai dorim un vîrf de atac, dar, unul așa cum aș vrea eu, este destul de greu de găsit, în această perioadă, un fundaș stânga și, poate, un fundaș central. Sunt mai multe discuții lansate, rămâne să vedem ce se poate concretiza”, a spus Viorel Moldovan.

Matiș se întoarce la Viitorul

În ceea ce privește capitolul „plecări”, deocamdată certă este aceea a lui Răzvan Matiș, tânărul jucător întorcându-se la Viitorul Constanța, la solicitarea formației de prim-eșalon, de care și aparține.

Însă, așa cum a mărturisit președintele Costel Lazăr, vor urma și alte despărțiri în perioada următoare. „Sunt, deja, orientările făcute, în ceea ce privește plecările, iar discuțiile cu jucătorii în cauză, chiar dacă ei eu fost prezenți la reunire, sunt avansate. Au înțeles că le va fi greu să se impună aici, ținând cont și de regula jucătorilor <<under>>, așa încât sunt convins că vom găsi calea de mijloc”, a precizat Costel Lazăr.

Cantonament în țară

Până la finalul săptămânii viitoare, petroliștii se vor antrena la Ploiești, în regim de semi-cantonament, zilnic urmând să fie programate câte două antrenamente.

Pe 15 ianuarie este preconizat și primul joc-test al anului, în compania Metalului Plopeni, pentru ca, din data de 16 ianuarie, să debuteze stagiul de pregătire centralizată, acesta urmând să se desfășoare, date fiind condițiile speciale impuse de pandemie, în țară.

„Locația exactă a cantonamentului o vom clarifica în aceste zile. Din cauza situației impuse de pandemie, am renunțat la ideea unui stagiu în străinătate, acolo unde existau absolut toate condițiile, pentru că lucrurile sunt foarte complicate. Din păcate, în țară este foarte greu de găsit terenuri de iarbă pe care să te poți pregăti în această perioadă. Ne orientăm la un cantonament în zona Brașovului, la fel cum cum ne vom pregăti în condiții foarte bune și acasă”, a precizat președintele Costel Lazăr.

Pe parcursul celor două săptămâni ale stagiului se intenționează și disputare a trei-patru partide de verificare, printre prosibilele adversare aflându-se prim-divizionara Sepsi Sf. Gheorghe, AFC Odorheiu Secuiesc sau SR Brașov. Programul meciurilor urmează să fie bătut în cuie în funcție de starea vremii și a terenurilor disponibile.

Cantonamentul se va încheia în data de 31 ianuarie, iar antrenamentele vor fi reluate după două zile libere. Așa cum se știe, debutul oficial în noul an va fi în intervalul 9-11 februarie, atunci când se vor desfășura meciurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, fază a competiției pentru care, încă, nu s-a efectuat tragerea la sorți. Campionatul se va relua pe 20 februarie, cu jocurile contând pentru runda cu numărul 16 a eșalonului secund.

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826