Start în 2023!

Cu mai puțin de trei săptămâni înainte de primul meci oficial din 2023, petroliștii au efectuat, în această după-amiază, primul antrenament al anului. Reunirea lotului a avut loc la stadionul „Ilie Oană”, iar stafful tehnic al „galben-albaștrilor” a avut sub comandă 26 de jucători:

Portari: Octavian Vâlceanu, Sebastian Moroz, Andrei Jercălău.

Jucători de câmp: Florin Borța, Georgi Pashov, Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Marian Huja, Bart Meijers, Mathaus Lima Santos, Alberto Olaru, Cosmin Achim (FC Voluntari), Valentin Țicu, Mihai Velisar, Lucian Dumitriu, Cosmin Tucaliuc, Mario Bratu, Gicu Grozav, Constantin Budescu, Harrison Manzala, Robert Moldoveanu (Farul Constanța), Cătălin Tolea, Raul Bucur, Mario Ioniță (FCP U19), Alessio Tudor (FCP U19), Mihnea Rădulescu (FCP U19) și Juan Pătrașcu (FCP UI9).

Trei noutăți, patru promovați de la „tineret”

Pentru primul antrenament al anului, capitolul „noutăți” a propus trei nume noi: atacantul Robert Moldoveanu, fundașul central Cosmin Achim și fundașul dreapta Marius Ciobanu-Vanghele.

Robert Moldoveanu (23 de ani) s-a despărțit în această iarnă de Farul Constanța și este aproape să ajungă la o înțelegere cu gruparea noastră. Pentru tânărul jucător ar fi o revenire la Petrolul după patru ani, el îmbrăcând tricoul „galben-albastru” și în primăvara lui 2019, atunci când, în eșalonul secund, a bifat 17 prezențe și opt goluri marcate.

Cosmin Achim (27 ani) și-a încheiat conturile cu FC Voluntari și va fi, din acest început de an, jucătorul Petrolului. Cu peste 100 de prezențe la nivelul primului eșalon, Achim a jucat, pe parcursul acestui sezon, de șapte ori pentru gruparea ilfoveană, trecându-și în cont și o reușită, în meciul cu CS Mioveni.

Marius Ciobanu-Vanghele (19 ani) vine de la divizionara secundă Unirea Slobozia și va fi evaluat, în perioada următoare, de către staff-ul tehnic al „lupilor”. Tânărul fundaș dreapta a mai jucat pentru Academica Clinceni și Universitatea Cluj.

De asemenea, la primul antrenament au fost prezenți și mai mulți jucători tineri, cu toții proveniți din pepiniera clubului. Astfel, Mario Ioniță, Alessio Tudor (ambii născuți în 2006), Mihnea Rădulescu (2005) și Juan Pătrașcu (2004) se vor antrena în perioada următoare cu prima echipă, la fel ca și Constantin Tolea și Raul Bucur, ultimii doi cu prezențe constante la antrenamentele seniorilor în ultimul an.

Despărțiri și învoiri

Față de efectivul cu care s-a încheiat anul 2022, la antrenamentul de astăzi nu au participat Simon Măzărache și Marius Cioiu, ei nemaintrând în calculele staff-ului tehnic pentru restul sezonului. Au mai lipsit, de asemenea, Andreas Leitner, Takayuki Seto și Jair Silva, cei care au fost plecați acasă în vacanță și, în funcție de cum au avut biletele de avion, vor sosi în România astăzi și în cursul zilei de mâine. De asemenea, și atacantul Christian Irobiso a întârziat, la rândul său, dar nigerianul întâmpină dificultăți și în ceea ce privește obținerea vizei pentru Turcia, situație în care este destul de probabil să rateze o bună parte a stagiului din Antalya.

Cebotaru urcă în staff!

O noutate avem și în staff, acolo unde, din această iarnă, a fost cooptat Eugeniu Cebotaru! Ajuns la vârsta de 38 de ani, fostul internațional al Republicii Moldova a decis să îmbrățișeze o carieră tehnică și va fi unul dintre asistenții lui Nicolae Constantin!

Cu o carieră frumoasă în urmă, în care a câștigat de două ori Cupa Moldovei și a îmbrăcat de 68 de ori tricoul primei reprezentative a țării sale, Cebotaru se află la Petrolul din vara lui 2021, fiind, în sezonul trecut, unul dintre oamenii cheie ai promovării pe scena primului eșalon.

Mult succes, în noua activitate, Ciobi!

De mâine în Antalya

„Lupii” vor pleca mâine, în jurul prânzului, cu o cursă de linie spre Antalya, acolo unde se vor afla în cantonament până pe data de 14 ianuarie. În acest interval, elevii lui Nicolae Constantin își vor stabili cartierul general la The Sense Deluxe din Side și au programate și trei jocuri de verificare, toate în compania unor echipe de prim eșalon: Turan Tovuz (9 ianuarie/Azerbaidjan, locu l 6), Lechia Gdansk (11 ianuarie/Polonia, locul 14) și ȚSKA 1948 Sofia (13 ianuarie, Bulgaria, locul 3).

Primul meci oficial al anului se va disputa pe 21 ianuarie, de la ora 17.00, la Mioveni.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043