Start lansat spre play-off!

Petrolul a câștigat prima partidă jucată, în campionat, în acest an, 1-0 pe teren propriu cu Metaloglobus, și a urcat pe locurile care duc în faza play-off a eșalonului secund. Unica reușită a întâlnirii din această seară a fost „semnată” de către Vasile Buhăescu (55).

Cu moralul la cote ridicate după victoria obținută, în primul meci oficial din 2021, în Cupa României, petroliștii așteptau cu încredere și reluarea campionatului, conștienți că doar un parcurs fără greșeală în cele cinci partide ce le-au mai rămas de disputat din sezonul regular i-ar duce în play-off. Iar prima „finală” a propus un adversar deloc comod, în același timp o potențială contracandidată la un loc în primele șase, Metaloglobus arătând, pe „Ilie Oană”, că are capacitatea necesară pentru a încurca socotelile.

Partida a început în nota de dominare a elevilor lui Viorel Moldovan, cei care, cu un presing agresiv, au căutat, încă din start, să împingă jocul cât mai aproape de poarta adversă. Bucureștenii s-au ținut, însă, bine, au închis culoarele, iar prima ocazie importantă a venit doar după un șut de la distanță, expediat de către Țicu (13), la care Gavrilaș a reușit să respingă în lateral. Până la pauză „lupii” au mai avut o singură oportunitate mare, la lovitura de cap trimisă de către Lică (38), de la șapte-opt metri, peste transversală, la cabine intrându-se, astfel, de pe poziții de egalitate, și cu certitudinea că meciul va fi unul cât se poate de complicat.

Partea a doua a început după același tipar, cu petroliștii în ofensivă, cu un șut de la distanță al lui Romario Moise, respins de către Gavrilaș (51), dar, din fericire, și cu golul ce avea să rupă echilibrul, în teren și pe tabela de marcaj. Reușită ce avea să vină la fix zece minute de la reluare, după o fază începută de către Vajushi, cu o lansare în adâncime, continuată de către Romario Moise, cu o pasă pentru BUHĂESCU, cel care, intrat în careu pe stânga, l-a fixat pe Gavrilaș și a plasat balonul la colțul lung: 1-0!

Din acel moment, rolurile s-au inversat, oarecum. Nemaiavând ce apăra, Metaloglobus s-a văzut nevoită să joace și cartea atacului, însă frații Herea nu le-au dat mari bătăi de cap fundașilor centrali ai ploieștenilor. „Lupii” s-au închis bine și au așteptat un contraatac decisiv, iar Roige (83) a fost extrem de aproape să lămurească soarta învingătoarei, ratând, incredibil, din fața porții!

S-a terminat 1-0, succes în urma căruia formația noastră adună 24 de puncte și urcă, după etapa a 16-a, până pe poziția a cincea în ierarhia la zi a eșalonului secund. Duminică, pentru formația noastră urmează deplasarea de pe terenul ultimei clasate, CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu, partida urmând să înceapă la ora 13.45.

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul Ploiești – Metaloglobus București 1-0 (0-0)

Marcator: Buhăescu (55).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Țicu – Nir Lax (89 Ekollo), Roige (cpt) – Constantinescu (75 Bratu), R. Moise (66 S. Pană), Vajushi (89 Mitrea) – Buhăescu (75 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.

Metaloglobus: Gavrilaș – Coman (83 Potecea), Lung (90+1 Mendes), Cazan, Sava – Sota Mino – Florescu, Lungu (83 Botic), Vraciu (46 Ciubotaru) – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt). Antrenor: Gabriel Manu.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Mihai Dobre (Târgoviște).

Arbitru de rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).

Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Dorinel Dincă (Călărași).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043