Start perfect! Victorie cu Iașiul, după o prestație convingătoare

Petrolul a început cu dreptul noua ediție de campionat, câștigând clar meciul cu Politehnica Iași. A fost 2-0 pentru „găzari” în duelul de pe „Ilie Oană”, ambele goluri fiind marcate spre final, de către Saim Tudor (75) și Mario Bratu (83).

Greu, ca orice nou început! Așa a fost startul meciului de astăzi, disputat pe o căldură sufocantă, de fapt primul obstacol real pe care au trebuit să-l înfrunte cele două echipe. „Lupii” au fost cei care au părut să se adapteze mai bine condițiilor de joc și, după 20 de minute de tatonare și echilibru, au deschis „robinetul” ocaziilor.

Diarra a fost în prim-plan de două ori! Mai întâi i-au lipsit câțiva centimetri pentru a ajunge înaintea lui Popescu la o minge scăpată în față de portarul oaspeților, la un șut al lui Vajushi (22), pentru ca, după doar câteva zeci de secunde, să rateze total execuția, dintr-o poziție ideală, singur, în preajma punctului de pedeapsă! A urmt o acțiune a lui Vajushi (28), pe partea stângă, încheiată cu un șut în blocajul lui Popescu, apoi Țicu, prins de o fază în colțul din dreapta al careului advers, n-a reușit, nici el, să-l păcălească pe goal-keeperul advers. Cum-necum, Iașiul a supraviețuit, până la pauză, unei dominări tot mai categorice a Petrolului, la cabine intrându-se, astfel, de pe poziții de egalitate.

Elevii lui Nae Constantin au reluat ofensiva imediat după pauză, cu un șut sănătos expediat de Pârvulescu (48), de la 20 de metri, la care, din nou, Popescu a avut răspunsul potrivit. Portarul oaspeților a ținut morțiș să iasă omul meciului, blocând, incredibil, și la reluarea, din fața porții, a  lui Cebotaru (73), dar, până la urmă, inspirația lui Nae Constantin a fost cea care a făcut diferența.

Tehnicianul a apelat la  SAIM TUDOR (75) și „turcul” a deblocat tabela, cu un șut puternic, de la 12 metri lateral stânga. Un pic mai târziu, un alt nou intrat, MARIO BRATU (83), a dat lovitura decisivă, securizând debutul perfect de campionat al „galben-albaștrilor” cu un șut imparabil, expediat de la 20 de metri, lateral dreapta, la colțul scurt!

Petrolul a obținut, astfel, o victorie perfect meritată după modul în care s-au derulat ostilitățile pe teren, începând cu entuziasm și cu optimism noul sezon. În etapa următoare, formația noastră va juca sâmbătă, 7 august, de la ora 13.00, pe terenul lui Metaloglobus București.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Petrolul Ploiești – Politehnica Iași 2-0 (0-0)

Marcator: Saim Tudor (75), Bratu (83).

Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – S. Pană (62 Seto), Cebotaru – Constantinescu (72 Bratu), Vajushi (89 Buia), Măzărache (62 Saim Tudor) – Diarra (89 Stoica). Antrenor: Nicolae Constantin.

Politehnica: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă (cpt) (84 Okan), Stan – Pușcaș – Serediuc (77 Zaharia), Cristea (84 Derreti), Stoenac (56 Istrate), Corobuță (77 Perivan) – Camara. Antrenor: Costel Enache.

Au arbitrat: Iulian Dima (București) – Gabriel Stroe (Pitești) și Vlad Bârleanu (București).

Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).

Observatori: Horațiu Stănescu (Craiova) și Marcel Savaniu (Brașov).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043